Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2018, 23:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zomrel Verne Troyer, Mini-Me z komédií Austin Powers a škriatok Griphook z Harryho Pottera

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Zakrpatená postava, obrovský duch.

Svet dnes opustil známy herec, kaskadér a komik Verne Troyer, známy najmä zo série komédií Austin Powers. Verne sa do pamäti ľudí zapísal ako miniatúrny klon postavy menom Dr. Evil, ktorého zákerný doktor okamžite pomenoval Mini-Me. Verne toho síce v dieloch komédie veľa nenahovoril, státisíce ľudí si však zamilovalo jeho úsmevný smiech.

Na Slovensku omnoho populárnejší počin než Austin Powers je však definitívne prvý diel Harryho Pottera. Verne v ňom síce dostal len menšiu rolu, no postavu zákerného škriatka Griphooka, s ktorým sa Harry a Hagrid stretli v čarodejníckej banke v Šikmej uličke, si určite pamätáš. Vidieť si ho mohol tiež v Mužoch v čiernom či americkej komédii Guru lásky.

Verne Troyer bol vysoký len 81 centimetrov, čím patril medzi najkratších mužov na planéte. Na svedomí to má vrodená vývojová vada menom achondrioplázia, ktorá spôsobuje trpasličiu postavu. Pri chorobe je častá normálna veľkosť trupu, zatiaľ čo končatiny sú zakrpatené.

Podľa britského denníku Guardian bojoval Troyer s alkoholizmom a po nehode v domove začiatkom apríla bol prevezený do nemocnice. Jeho smrť oznámila rodina prostredníctvom sociálnych sietí. Ďakujeme za nekonečná úsmevov.

Domov
Zdieľať
Diskusia