Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2018 o 20:43
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Lôžka fungujú vo vlakoch, tak prečo nie v lietadle? V novom Airbuse sa pohodlne vyspíš a ešte aj vyskúšaš detskú šmýkľavku

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Luxusný Airbus bude v podpalubí skrývať hotový raj.

Vo vlakoch sú lôžka už bežnou záležitosťou, ak tak cestuješ na dlhšiu vzdialenosť, nemusíš sa obávať prebdených nocí. Ešte väčšie cesty než tie vo vlaku však zvykneme prekonávať lietadlom, no tam sa musíme uspokojiť len so sedačkami. Aj napriek tomu, že tie najprestížnejšie triedy najlepších aeroliniek disponujú inteligentnými kreslami, ktoré sa dokážu premeniť na solídne lôžko, skrátka to nie je pohodlná posteľ.

Spoločnosť Airbus vyrábajúca lietadlá však nedávno predstavila návrhy, ktoré by mohli celý koncept spánku na palube lietadla zmeniť. Do už existujúcich lietadiel Airbus A330 totiž chce nainštalovať špeciálne lôžkové kóje. Airbus spolu s francúzskou spoločnosťou Zodiac Aerospace už pripravili návrh podpalubia, v ktorom sa má nachádzať viacero poschodových postelí.

To však nie je ani zďaleka všetko, súčasťou novučičkého rozloženia podpalubia majú totiž byť aj konferenčná miestnosť či napríklad detský kútik. V ňom pritom nemá chýbať ani detská šmykľavka.

Airbus síce ešte nemá vybavené potrebné povolenia od úradov, ale medzi leteckými dopravcami už podporu našiel. Lôžka v podpalubí však nie sú určené pre cestujúcich so základnými letenkami, celý priestor má slúžiť drahšej biznis triede alebo na základe príplatkov k bežným letenkám.

Domov
Zdieľať
Diskusia