Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018 o 14:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž vyrástol medzi vlkmi, ale po príchode do ľudskej spoločnosti z nej zostal znechutený. Do divokej prírody sa už pokúšal aj vrátiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Španiel prežil roky v prírode a najradšej by sa do nej aj vrátil.

O deťoch vychovaných medzi divokými zvieratami v prírode existuje množstvo príbehov. Iba veľmi malé percento z nich je aj skutočne pravdivých. Marcos Rodríguez Pantoja zo Španielska však ako malých chlapec prežil dlho rokov bez akéhokoľvek ľudského kontaktu obklopený zvieratami. Marcos vyrastal v 50. rokoch minulého storočia v rodine, ktorá ho predala farmárovi žijúcemu v horách.

Muž vyrástol medzi vlkmi, ale po príchode do ľudskej spoločnosti z nej zostal znechutený. Do divokej prírody sa už pokúšal aj vrátiť
Zdroj: Tambako the Jaguar

Farmár onedlho zomrel a namiesto toho, aby sa Marcos dobrovoľne vrátil späť do rodiny, zostal žiť úplne sám v prírode. Naučil sa množstvo trikov na prežitie a začal udržiavať bližší kontakt aj so zvieratami. Čas trávil aj s vlkmi, vďaka čomu si vyslúžil prezývku vlčí muž. Až vo veku 19 rokov ho zachránili španielske bezpečnostné zložky, po čom mu úrady umožnili integrovať sa ľudskej spoločnosti.

V súčasnosti dovŕšil Marcos už 72 rokov a ani po takej dlhej dobe nie je so životom v ľudskej spoločnosti spokojný. Vo svojom živote zažil množstvo posmeškov a pri práci nemal nikdy šťastie na dobrého šéfa. Neustále ho niekto zneužíval, pretože Marcos bol naivný a veril tomu, že ľudia vedia byť aj dobrí a nesnažia sa len profitovať na osobách okolo seba.

V rozhovore pre denník El País priznal posmešky za to, že nevie nič o politike či futbale, a dlhé roky podobných skúseností ho prinútili aj k tomu, aby sa pokúsil vrátiť späť do prírody medzi zvieratá. Medzi vlky sa nedokázal vrátiť, lebo ho už nespoznávali, a tak musí svoj život dobojovať medzi ľuďmi. A tí sú podľa neho neuveriteľne chladní.

Domov
Zdieľať
Diskusia