Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2018, 13:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vedci konečne zistili pravdu o maličkom mimozemšťanovi z púšte. Namiesto života z inej planéty objavili iba obrovskú ľudskú tragédiu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zabudni na konšpiračné teórie o mimozemšťanoch, bytosť nájdená pred 15 rokmi konečne získala vedecké vysvetlenie.

Púšť Atacama v juhoamerickom Čile sa v roku 2003 stala miestom nálezu nezvyčajnej bytosti. Kostrové pozostatky zvláštneho tvora sa našli v koženom puzdre za kostolom v púšti a dlhé roky sa o nich rozprávalo ako o pozostatkoch mimozemšťana z cudzej planéty. Konšpirační teoretici často malé telíčko využívali vo svojich videách a článkoch na internete, v ktorých čitateľov uisťovali o tom, ako nám vláda klame a s mimozemskými bytosťami sa v skutočnosti stretávame každý deň.

Vedci konečne zistili pravdu o maličkom mimozemšťanovi z púšte. Namiesto života z inej planéty objavili iba obrovskú ľudskú tragédiu
Zdroj: Pixabay

Na druhej strane, nájdená bytosť skutočne ľudskú kostru výrazne nepripomínala, pretože jej jednotlivé časti boli oproti štandardným kostiam zdeformované. Samotná lebka bola predĺžená a kostra bytosti obsahovala desať párov rebier, takže zdrojov pochybností nebolo málo. Viac ako 15 rokov svet sledoval fotografie miniatúrnej bytosti a všetci sme sa len domnievali, aké tajomstvo sa za nimi v skutočnosti skrýva, avšak dnes už vedci zistili odpoveď.

Pozostatky nepatrili žiadnemu mimozemšťanovi, ale obyčajnej dievčine. Jej telo však trpelo extrémnou formou choroby zvanej nanizmus, ktorú by si v angličtine našiel ako dwarfizmus. Pri tejto chorobe sa v tele objavuje nedostatok rastového hormónu a dieťa sa po treťom mesiaci života nevyvíja rovnako ako rovesníci. Okrem toho, nájdené dievčatko zrejme trpelo aj diagnózou congenital diaphragmatic hernia, čo je vrodená vada bránice.

Vedci konečne zistili pravdu o maličkom mimozemšťanovi z púšte. Namiesto života z inej planéty objavili iba obrovskú ľudskú tragédiu
Zdroj: Sirius Disclosure/Youtube

Aj profesor Garry Nolan zo Stanfordskej univerzity vyhlásil, že príčiny deformácie tela dievčatka doteraz nikto bližšie neskúmal a nikto konkrétnejšie neanalyzoval ani genetické informácie, z ktorých by sme mohli získať ešte viac informácií. Dievčatko muselo byť tak výrazne zdeformované, že nedokázalo ani prijímať stravu, ale život jej na púšti v Čile nikto zachrániť nedokázal. Aj preto muselo zomrieť priamo pri pôrode alebo tesne po ňom, čo však otvára otázku, prečo niektoré jej kosti pripomínajú kosti šesťročného dieťaťa.

Pri narodení dievčatka na rozdielnom mieste by mohlo byť okamžite uložené na špeciálne oddelenie pre predčasne narodené deti. Napriek zisteným poznatkom zostáva deformácia hlavy nevysvetlená, aj keď lekári pracujú s viacerými teóriami, ktoré by ju mohli objasniť. Žiadny nález mimozemšťana sa preto nekoná a celé tie roky sme čítali konšpiračné teórie o dievčatku s mimoriadne ťažkým osudom.

Domov
Zdieľať
Diskusia