Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2018, 11:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Amsterdame po rokoch zamrzli kanály. Ľudia po nich kráčali do práce, ale nezabudli vybrať ani korčule

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Holandským mestom sa ozývali smiech a radosť detí aj dospelých.

Európa zažíva v posledných dňoch silný studený front. V Spojenom kráľovstve museli viackrát zamestnancov posielať domov skôr, aby sa vôbec do svojich príbytkov dostali kvôli obrovskému množstvu napadnutého snehu, zatiaľ čo v Amsterdame sa na tváre obyvateľov vrátil špecifický úsmev po šiestich rokoch.

Aj keď by si v centre Amsterdamu veľa snehu nenašiel, turisti aj miestni obyvatelia opäť zažili zamrznuté kanály tiahnuce sa uličkami mesta. Naposledy sa prírodný fenomén objavil ešte v roku 2012 a obyvatelia netrpezlivo čakali, kedy príde znovu, a tak môžu ďakovať studenému frontu. Za vznikom ľadu však netreba hľadať výlučne prírodný faktor, pretože ľadovej pokrývke pomohli aj úrady a správcovia vodných kanálov.

Uzatvorené boli viaceré miesta, cez ktoré do kanálov prúdi voda a zároveň bol na kanáloch zakázaný pohyb lodí, a tak sa už mínusové teploty postarali o zostatok. Amsterdam sa premenil na rozprávkové ľadové kráľovstvo a ak by si mal dostatok odvahy, pokojne by si sa po kanáli Prinsengracht mohol vybrať aj do práce popri korčuliaroch a smejúcich sa detí.

 

Příspěvek sdílený Maximilian (@mbhw),

 

Příspěvek sdílený Nadine (@dinis.world),

 

Příspěvek sdílený (@mariaamsterdam),

 

Příspěvek sdílený Debby (@debby_heilker),

Domov
Zdieľať
Diskusia