Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2018, 13:04
Čas čítania 0:00
Radka T.

Nutellu predávali vo Francúzsku v 70-percentnej zľave, ľudia sa z toho zbláznili. Nechýbali bitky, tlačenice a hystéria

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ľudia sa bili, ťahali za vlasy i oblečenie a tlačili, ako keby im išlo o život. Neušetrili ani starších.

Pokiaľ ide o výrazné zľavy v obchodoch, ľudia sa niekedy dokážu správať doslova šialene a hystericky. Aktuálne to dokázala aj situácia z francúzskych supermarketov, kde sa dala kúpiť Nutella za smiešne nízku cenu.

Sieť obchodov Intermaché sa rozhodla predávať Nutellu v 70-percentnej zľave. Namiesto 4,50 eura stála len 1,40 a ľudia sa z toho zbláznili. Dostať sladkú pochúťku za výrazne nižšiu cenu totiž viedlo v supermarketoch k násilným scénam a zasahovať musela i polícia. Ľudia sa totiž bili, ťahali za vlasy i oblečenie a tlačili, ako keby im išlo o život. Neušetrili ani starších ľudí, ktorí si vďaka túžbe ukoristiť si lacnú Nutellu tiež zažili svoje.

Hysterické reakcie zákazníkov pohoršili aj samotných zamestnancov obchodov. Jeden z nich poznamenal, že hoci sa snažili dostať medzi kupujúcich, tí ich po celý čas odstrkovali. Ďalší zamestnanci uviedli, že ľudia sa správali ako zvieratá.

Akciové zásoby Nutelly sa rozobrali do 15 minút a jeden zákazník odišiel z predajne s monoklom, ďalší s krvavou rukou. Podobné scény zaznamenali po celom Francúzsku a niektorí ich označili za nepokoje.  

Francúzska špecialistka na správanie zákazníkov Sophie Chevalier uviedla, že niečo podobné je v krajine ako Francúzsko neobvyklé a dalo by sa to očakávať skôr od krajín, kde je nedostatok základných potravín.

K situácii vydala stanovisko aj Nutella, ktorá vyjadrila poľutovanie nad reklamou a jej dôsledkami. Spoločnosť Intermaché obvinila z chaosu. Reťazec supermarketov vyhlásil, že je prekvapený, čo ponuka spôsobila, hlavne bitky v obchodoch, a ospravedlňuje sa nepríjemné situácie, ktoré zákazníci museli zažiť

Domov
Zdieľať
Diskusia