Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2018, 15:27
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Avengers 4 bude filmom o cestovaní v čase. Captain America aj Iron Man boli prichytení pri natáčaní scén z minulosti

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podarí sa superhrdinom vrátiť v čase a všetkých zachrániť?

Film Avengers 4 je neustále jednou veľkou neznámou, pretože okrem možného obsadenia, pri ktorom nevieme, kto z postáv prežije Infinity War, je známy iba dátum premiéry a fakt, že s natáčaním sa už skončilo. Tak tomu bolo aspoň donedávna, no najnovšie fotky z natáčania zrejme ponúkajú odpoveď na otázku: budú Avengers 4 filmom o cestovaní v čase? Na základe uniknutých materiálov je vysoko pravdepodobné, že odpoveď bude áno. Poďme sa teda spolu bližšie pozrieť na jednotlivé dôkazy a teórie, o čo by vlastne malo v pokračovaní Avengers: Infinty War ísť.

Avengers 4 bude filmom o cestovaní v čase. Captain America aj Iron Man boli prichytení pri natáčaní scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Natáčanie 4. časti Avengers sa začalo v auguste minulého roka, niet tak divu, že sa internetom začali šíriť fotky z pľacu. Na najnovších fotkách z natáčania môžeme vidieť Roberta Downeyho Jr. (Iron Man), Chrisa Evansa (Captain America), Paula Rudda (Ant-Man) a Marka Ruffala (Hulk). Páni vyzerajú, že sa pri práci výborne zabávajú, ale pri bližšom pohľade na fotografie zisťujeme, že v skutočnosti sa toho na pľaci deje oveľa viac, než sa mohlo zdať. Postavy, ktoré títo herci stvárňujú, sú oblečené v kostýmoch použitých v prvom filme Avengers z roku 2012.

Návrat v čase naznačuje najmä Paul Rudd ako Ant-Man, kedže ten má na sebe nový kostým, zatiaľ čo Chris Evans sa prezliekol do svojho starého, "klasického" kostýmu, aký nosieval Captain America v minulosti. Chris Hemsworth bol videný, ako nosí povestné dlhé vlasy a na jednom obrázku je dokonca vidieť Lokiho (Tom Hiddleston), ako je v reťaziach odvedený do zajatia v Asgarde. Špekuluje sa teda, že v Avengers 4 bude zopakovaná, respektíve prerobená epická bitka v New Yorku. V lete minulého roka Mark Ruffalo omylom prezradil, že v priebehu dvojfilmu Infinity War "všetci zomrú" (aj keď to bol skôr vtip), čomu by sa dalo predísť práve vďaka ceste časom. 

Ako môžeme vidieť na obrázkoch vyššie, Avengers sú späť v New Yorku, vo svojich starých oblekoch (teda až na Hulka). Na iných fotografiách bol údajne videný Chris Evans kráčajúci po ulici zaplnenej klasickými autami, aké boli bežne používané v 40. rokoch minulého storočia. Okrem Evansa bol pri natáčaní pristihnutý aj Robert Downey Jr., ktorý má na sebe taktickú vestu S.H.I.E.L.D-u., presne ako v Avengers. Kedže organizácia S.H.I.E.L.D sa už dávno rozpadla, malo by takisto ísť o výlet postáv do minulosti. Pozoruhodný je aj náramok, aký majú na rukách všetci na fotografii. Špekuluje sa, že by mohlo ísť o akýsi špeciálny prívesok, umožňujúci našim hrdinom prepojenie so súčasnosťou, pravdepodobne aby nezostali uväznení v minulosti.   

Najsilnejším dôkazom o cestovaní v čase je však herecké obsadenie. Postavy, ktoré už dávno v MCU zomreli, by sa mali znovu objaviť v Avengers 4. Hovorí sa, že herec Frank Grillo si zopakuje svoju úlohu záporáka s menom Crossbones. Vyplýva to z Grillovej návštevy na stretnutí v Atlante, kam smerovali kroky napríklad aj Evansa a Downeyho Jr. Spoločnosť im robil napríklad aj Maximiliano Hernandez, predstaviteľ agenta Sitwella (bol zabitý v snímke Captain America: The Winter Soldier).

Avengers 4 bude filmom o cestovaní v čase. Captain America aj Iron Man boli prichytení pri natáčaní scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Cestovanie v čase

Čo sa týka filmu samotného, zatiaľ nie je jasné, ako presne by malo byť cestovanie časom prevedené, existujú však 2 možnosti blížiace sa k pravde. Prvá možnosť spomína Doctora Strangea (Benedict Cumberbatch) a jeho prívesok zvaný The Eye of AgamottoTen, ako sme mali možnosť vidieť v jeho origin filme, obsahuje jeden z Infinity Stones, a to Time Stone, umožňujúci vracať sa späť v čase a prepisovať minulosť. Táto možnosť je zrejme najpravdepodobnejšia, keďže Doctor Strange už Time Stone použil pri slávnom vyjednávaní s Dormmamuom, a vie teda, ako s ním zaobchádzať. Nanešťastie pre nášho hrdinu, fotky z natáčania naznačujú, že Strange o Time Stone príde. 

V jednej scéne leží Strange na zemi, porazený, zatiaľ čo Ebony Maw (člen Thanosovej armády Black Order) vyberá Time Stone z Oka Agamotta. Keďže Ebony Maw v komikse Thanosa zradil, nemusí to nutne znamenať, že Thanos sa k Time Stone dostane, ale so stratou jedného z najsilnejších kameňov nekonečna určite nastanú aj ďalšie komplikácie. 

Druhá možnosť zahrňuje postavy Ant-Mana a Captain Marvel. Obaja superhrdinovia majú čo dočinenia s mysterióznou dimenziou, známou aj ako "Quantum Realm". Keď sa Ant-Man zmenší na úroveň subatomárnej častice, vkročí do záhadnej reality, kde čas a priestor neexistujú. Tento rok k nám dorazí sequel Ant-Mana s názvom Ant-Man and the Wasp, kde sa obaja hrdinovia pokúsia zachrániť pôvodnú Wasp, ženu vedca Hanka Pyma (Michael Douglas) z tejto obávanej dimenzie. Kvantový fyzik Dr. Spiros Michalakis, ktorý je zároveň konzultantom pre Marvel potvrdil, že Quantum Realm sa objaví aj v budúcoročnej snímke Captain Marvel.

Je celkom možné, že Quantum Realm sa nachádza mimo bežného toku času a priestoru, a preto by ho mohli Ant-Man a Captain Marvel použiť na návrat do minulosti. Sám Kevin Feige, prezident Marvelu, naznačoval, že Captain Marvel bude "veľkou časťou záveru epického finále 22 filmov za uplynulých 10 rokov". Vyššie uvedené fotografie z pľacu takisto naznačujú, že Ant-Man bude jedným z cestovateľov čase. Pekne sa to zamotáva, všakže?

Avengers 4 bude filmom o cestovaní v čase. Captain America aj Iron Man boli prichytení pri natáčaní scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney

Ak by teda mravčí muž a Captain Marvel použili Quantum Realm aby prepísali históriu, vysvetľovalo by to jednu veľkú záhadu zo sveta Marvel. Prečo uviedol Marvel film Ant-Man and the Wasp medzi snímky Infinity War Avengers 4? Odpoveď by mala znieť nejako takto: v tohtoročnej snímke o Ant-Manovi bude divákom bližšie priblížený Quantum Realm, kvôli lepšiemu pochopeniu toho, čo dostanú v Avengers 4. Vyzerá to teda tak, že budúcnosť MCU nebude rozhodnutá v nasledujúcich rokoch, ale naopak, v minulosti.

V roku 2012 bol celému svetu a fanúšikom komiksových filmov predstavený film The Avengers, vyústenie vtedajších origin príbehov MCU a zároveň prvé spojenie pôvodných Avengers. Bitka v New Yorku vtedy spojila osudy superhrdinov dohromady, odhaľujúc túto skupinku pár podivných ľudí celému svetu. S pokojom môžeme povedať, že všetko, čo nasledovalo po Avengers, sa stalo práve vďaka nim. Teraz to vyzerá tak, že najmocnejší hrdinovia na Zemi sa vrátia do dňa ich najväčšieho víťazstva a pokúsia sa tak prepísať históriu, aby tak porazili Thanosa. Použijú podľa vás Avengers niektorý zo spôsobov cestovania v čase? Ak by ste si mali tipnúť, kto Infinity War neprežije, kto by to bol?

Avengers 4 bude filmom o cestovaní v čase. Captain America aj Iron Man boli prichytení pri natáčaní scén z minulosti
Zdroj: Marvel/Disney
Anketa:
Páči sa vám myšlienka, že cestou v čase zachránia Avengers planétu Zem a pravdepodobne oživia veľa mŕtvych postáv, alebo by ste MCU dopriali veľký reštart kvôli smrti mnohých superhrdinov?
Návrat v čase a záchrana postáv
Reštart MCU kvôli úmrtiu superhrdinov
Návrat v čase a záchrana postáv
75 %
1567 Hlasov
Reštart MCU kvôli úmrtiu superhrdinov
25 %
527 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia