Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 18:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Indický mních utiahol nákladiak len svojím prirodzením. Takzvaní sadhuovia sú známi ohromnou silou či čiernou mágiou

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Neznámy vyznávač hinduizmu predviedol nadľudský výkon.

Takmer každá návšteva poriadne divokého festivalu ti môže poskytnúť priam nevídané pohľady. Ľudia sú v opojení omamnými či psychotropnými látkami schopní povyvádzať naozaj pozoruhodné veci, to však ani zďaleka nie je prípad toho, čo sa udialo na hinduistickom festivale Magh Mela.

Ten sa každoročne koná v Indii a slúži predovšetkým na zhromažďovanie prívržencov hinduizmu. Tých sa na mieste zjavia státisíce. Všetko spolu trvá približne 45 dní a okrem priateľských stretnutí sa hinduisti tiež kúpu v rieke Sangam.


Festival však tiež prilákava takzvaných sádhuov, čiže niečo ako vyvolených, svätých alebo posvätných (v tomto prípade) hinduistov na vyšších úrovniach. Títo mnísi môžu často žiť v izolácii od zvyšného sveta a vyznávajú hodnoty ako napríklad znovuzrodenie. V Indii sa ich nachádza približne päť miliónov a väčšina z nich sú osamelí pútnici svetom, ktorí sa snažia dosiahnuť takzvané mókši, oslobodenie.

Neriešia luxus, bežné starosti a skôr sa venujú bylinkárstvu, jogínstvu či napríklad čiernej mágii. Sádhuovia sú známi extrémnou fyzickou silou či duševnou vyrovnanosťou a majú plno zápisov v Guinessovej knihe rekordov. A práve na spomínanom festivale doručil neznámy sádhu nečakaný výkon.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Svoj pohlavný úd sa rozhodol priviazať k prednej časti nákladiaku a následne ho ťahal niekoľko metrov a pri všetkom s úsmevom mával aj ostatným. Dychberúci výkon je jednoznačne známkou ohromnej sily, ktorá si bezpochýb zaslúži poriadny obdiv.

Domov
Zdieľať
Diskusia