Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2017, 14:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kontroverzný Harvey Weinstein údajne stál aj v pozadí Pána Prsteňov a podarilo sa mu zo zoznamu potenciálnych herečiek vyškrtnúť dve mená

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Peter Jackson spomína na to, ako bol varovaný pred obsadením Miry Sorvino a Ashley Judd.

Temná minulosť Harveyho Weinsteina sa postupom času stále viac odkrýva verejnosti a výpočet jeho nerovného zaobchádzania so ženami zjavne nemá konca. Bohužiaľ, tentokrát sa k celej kauze pripája aj tvrdenie režiséra Petera Jacksona, spomínajúceho na obsadzovanie hercov do známeho fantasy Pán Prsteňov. Podľa jeho slov bol doslova varovaný, aby do snímky neobsadil vtedy vychádzajúce hviezdy Ashley Judd a oscarovú Miru Sorvino (obidve sa mimochodom sťažovali na Weinsteinove sexuálne obťažovanie).

Režisér epickej trilógie zavolal do štúdia Miramax (zakladateľom bola dvojica bratov Weinsteinovcov), pod ktorého strechu v danej dobe Pán Prsteňov spadal (neskôr produkčne prešiel pod New Line Cinema) a štúdio ho upozornilo, že práca s vyššie menovanými herečkami bola nočnou morou a mal by sa tejto obtiaži za každú cenu vyhnúť. Ako sám Jackson prezradil, v danej dobe nemal dôvod ich slová spochybňovať, ale vzhľadom na nedávno preukázané skutočnosti pochopil, že išlo iba o špinavú hru. Obidve herečky prostredníctvom sociálne siete Twitter potvrdili Jacksonove slová a sú mu vďačné za jeho vloženie sa do tejto nekončiacej kauzy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia