Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2017, 13:16
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliárd dolárov. Uvidíme X-Menov po boku Avengers?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Viete si predstaviť Wolverina bojovať spolu s Thorom či Iron Manom?

Je to potvrdené, spoločnosti Disney a 20th Century Fox uzavreli dohodu desaťročia. Disney sa podľa všetkého podarilo odkúpiť niektoré z vedľajších divízií štúdia 20th Century Fox, medzi ktoré patrí napríklad dokumentárna divízia National Geographic, streamovacia spoločnosť Hulu, no najmä filmová divízia 21st Century Fox. Športové a televízne kanály by mali zostať vo vlastníctve Foxu.

Čiastka, ktorá dokázala prinútiť Fox k predaju svojich divízií by sa mala pohybovať na úrovni 66,1 miliárd dolárov.  Fanúšikovia komiksových filmov už ale dobre vedia, čo táto významná dohoda pre Marvel Cinematic Universe znamená. Keď Disney kúpilo divíziu 20th Century Fox, získalo tým všetky dostupné práva na sfilmovanie komiksov zo sveta X-Men a Fantastickej štvorky. To by znamenalo priame ukotvenie postáv, ako Deadpool, Wolverine, Magneto či Human Torch v MCU.

Kúpou divízie 20th Century Fox by sa fanúšikovia mohli dočkať bromance Spideyho a Deadpoola

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliárd dolárov. Uvidíme X-Menov po boku Avengers?
Zdroj: Marvel/Sony/20th Century Fox

Takýto scenár ešte pred pár rokmi vyzeral len ako sen každého fanúšika komiksov, no to sa práve zmenilo, a sen sa stal realitou. Na svoje si touto dohodou nepríjdu len fanúšikovia MCU, ale aj akcionárske spoločnosti. Po odkúpení konkurenčného štúdia zostane akcionárom Foxu 25% akcií, ktoré Disney odkúpilo. Hodnota jednej akcie by sa mala pohybovať približne od 20 do 60 dolárov. 

Sám Hugh Jackman čoby nesmrteľný Wolverine sa k celej dohode pred niekoľkými dňami vyjadril takto:Je to zaujímavé, pretože celých 17 rokov som premýšľal nad tým, aké by to bolo skvelé, ako veľmi by som chcel vidieť Iron Mana, Hulka a Wolverina spolu. Vždy, keď som sledoval niektorý z filmov o Avengers, predstavoval som si medzi nimi Wolverina, ako ich všetkých mláti po hlave. Zatiaľ to vyzeralo, že sa niečo také nikdy nestane, no keď som si prečítal titulok, zostal som v nemom úžase a uvedomil som si, že šanca niečo také vidieť tu ešte stále je. Aj keď si myslím, že moja loď už odplávala, stále je tu možnosť pre niekoho iného, kto by mohol stvárniť Wolverina." 

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliárd dolárov. Uvidíme X-Menov po boku Avengers?
Zdroj: 20th Century Fox

Jackman už niekoľkokrát vyhlásil, že jeho posledným filmom, kde stvárni postavu Wolverina, bude snímka Logan. Napriek všetkému sa tento austrálsky herec niekoľkokrát vyjadril, že ak by ponuku zahrať si v crossover projekte X-Men a Avengers dostal v období, keď sa rozhodol skončiť, určite by si svoje rozhodnutie dôkladnejšie premyslel. Hugh priznáva, že mu budú chýbať jeho adamantiové drápy, no svoje rozhodnutie už neplánuje zmeniť, čo rozhodne zarmúti nejedného fanúšika, či už sveta X-Men, alebo Marvelu. Na druhej strane, Ryan Reynolds, predstaviteľ Deadpoola a Chris Evans alias Captain America sa obaja už veľmi tešia na prepojenie jednotlivých komiksových univerz, ako môžeme vidieť na účtoch oboch pánov na Twitteri.

Čo hovoríte vy na tento ťah od Disney? Viete si predstaviť Wolverina bojujúceho po boku Hulka či Thora? Alebo sa vám viac páčila odlišnosť jednotlivých štúdií? 

Domov
Zdieľať
Diskusia