Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2017, 8:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Doma chová viac ako 7000 švábov a miluje ich z celého srdca. Malá Shelby bola hmyzom fascinovaná už ako 18-mesačné dievčatko

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Netradičná, ale o to zaujímavejšia zbierka živočíchov.

Šváby zaručene nepatria medzi živočíchy, ku ktorým by mali ľudia pozitívny vzťah, ale v prírode sa fantázii nekladú hranice. Už ako 18-mesačné dievčatko sa Shelby Countermanová začala zaujímať o hmyz okolo seba a svojej mame položila otázku, či by si nemohla rôzne chrobáky nechať aj doma. Po porade s miestnym odborníkom mama usúdila, že svoju dcéru nemôže obmedzovať v jej osobnostnom raste, a tak jej na tretie narodeniny darovala päť švábov, ktoré mali pôvodne slúžiť ako potrava pre jej jaštericu. Problém nastal až v momente, keď prefíkaná Shelby potajomky umiestnila samice aj samcov do jedného terária, vďaka čomu im umožnila rýchlu a efektívnu reprodukciu, čo sa skončilo až súčasnou situáciou.

Shelby má doma momentálne zbierku viac ako 7000 švábov a aj keď sa jej mama spočiatku obávala, čo to bude znamenať, dnes jej už šváby nepripadajú ako úplne nechutné. Televízna stanica TLC o nej natočila krátky dokument, v ktorom jej umožnila odprezentovať šváby ako zvieratá, ktoré zbytočne vnímame príliš negatívne, aj keď si to väčšinou nezaslúžia. Šváby momentálne Shelby slúžia ako potrava pre jej jašterice a tarantulu, ale okrem toho vychováva aj vlastnú švábiu kolóniu pre projekt vo svojej komunite. V budúcnosti by sa najradšej chcela stať vedkyňou a pri súčasnom trende to nie je nesplniteľný sen.

Domov
Zdieľať
Diskusia