Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2017, 15:54
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

V mapách od Googlu pribudli planéty a mesiace. Okrem Zeme môžeš navštíviť aj Pluto alebo Venušu

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Ak ťa zaujíma vesmír, máme skvelé správy.

Viaceré nedávne iniciatívy známych vizionárov a technologických spoločnosti naznačujú, že sa z nás pomaličky, ale isto stáva medziplanetárna civilizácia. Internetový gigant preto vyrukoval s netradičnou aktualizáciou jeho populárnych máp, kde po novom pribudli detailné miesta, ktoré nenájdeme priamo na Zemi, ale v neďalekom vesmíre okolo nej.

"Preskúmaj ľadové pláne Enceladusa, kde Cassini objavila vodu pod kôrou mesiaca - čo naznačuje znaky života. Nahliadni pod husté oblaky Titanu, aby si videl metánové jazerá. Obzri si masívny kráter Mimas - síce to pripomína sci-fi, no je to mesiac, nie vesmírna stanica."

Vo vynovených mapách od Googlu totiž nájdeme aj iné planéty (Pluto, Venuša) alebo viaceré mesiace, dokopy až 12 čerstvo pridaných svetov. Stačí len oddialiť pohľad tak, aby webová alebo mobilná aplikácia zobrazila okolie nášho modrého domova, pričom ďalší krok záleží už iba od toho, čo chceme z neďalekého vesmíru vidieť. Možnosti sú tu vďaka viac ako pol miliónu fotografií nielen zo spomínanej planetárnej sondy či precíznej práce astronomického umelca s menom Björn Jónssonna celkom bohaté.

Zaujímavá novinka však pribúda postupne, takže ju momentálne nemajú k dispozícii úplne všetci používatelia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia