Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2017, 13:15
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Tento päťdesiatnik ťa presvedčí, že móda nie je záležitosťou len pre mladých

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Nielen ženy zrejú ako víno, o čom vás presvedčí pohľad na 53-ročného švíháka Alessandra.

Móda nie je žiadna jadrová fyzika a v prípade, že aspoň príležitostne sledujete dianie okolo nej, tak sa zvládnete normálne obliecť bez akýchkoľvek väčších problémov. Nenanáražame teraz na ľudí, ktorým na daných veciach nezáleží, ale naopak na tých "múdrych" jedincov osočujúcich nás skrz komentáre mysliacich si, že veľké logo, rôzne vzory, divoké farebné kombinácie či prekombinovanosť je cesta k úspechu.

Dnes sa vás opätovne pokúsime presvedčiť, že menej je vo väčšine prípadov viac, a to prostredníctvom talianskeho šviháka Alessandra Squarza. Muž, ktorý sa pohybuje v uvedenom biznise už pomaly tridsať rokov, je terčom všetkých fotografov v priebehu týždňov módy a sám pritom stojí za dvomi zaujímavými značkami (Fortela a AS65). Už teraz vám musí byť jasné, že to nie je náhoda a štýl vkusného päťdesiatnika narodeného v meste Forlì stojí za váš čas a pozornosť.


Úvod odštartujeme čiernobielou fotografiou od Hooncheola Koa z pomerne neznámeho LUEL Mag, na ktorej Alessandro vyzerá ako pravý elegán vo svetlo hnedom oblekovom komplete, vrátane spodnej vestičky vlastnej značky Fortela. Jednoduchá košeľa je ručne vyrobená v dielňach domovského výrobcu Bagutta.

Mestskú eleganciu naplno predviedol taktiež na stránkach prestížneho Vogue Hommes, kde mal na sebe taktiež kúsky vyššie menovanej vlastnej značky.

Džínsy, respektíve akékoľvek nohavice vôbec nemusia byť len obtiahnutého strihu, ale kľudne aj voľnejšieho, ak viete, ako na to a s čím ich adekvátne kombinovať. Milovník automobilových veteránov a motocyklov je tým správnym príkladom, keďže úzky spodný diel nepatrí medzi jeho obľúbené a často využívané.

Košele sú v rámci Alessandrovho šatníka kapitolou samou o sebe. Hrdý Talian má v obľube predovšetkým tamojších výrobcov, ktorých síce v našich končinách nepoznáme, ale v prípade návštevy Apeninského polostrova by sme ich nemali obchádzať.

Čo sa týka typov, tak najčastejšie môžeme vidieť 53-ročného šviháka v klasických "Oxford" košeliach bielej či modrej farby, ale nevyhýba sa ani károvaným flanelovým alebo takzvaným pracovným z o trochu tvrdšieho druhu materiálu.

Lemovanie z vlny bolo mimoriadne trendy najmä v priebehu minulých sezón, ale krok vedľa ním rozhodne neurobíte ani tento rok. Kombinácia poctivej koženej bundy s menovaným prvkom je zrejme nesmrteľná...

Kúpu klasickej motorkárskej bundy z kvalitnej kože nikdy neoľutujete a je to investíca doslova na celý život, čo je dnes už len máloktorý kus odevu... Svoje o tom určite vie taktiež naša dnešná hviezda z Talianska, ktorá vo svojom talóne/šatníku ukrýva viacero skvelých kúskov .

Pre tých s láskou k elegancii a formálnejšiemu typu obliekania tu máme aj zopár tipov na jesenné/zimné kabáty v rôznych dĺžkach, farbách, strihoch a podobne. Na svoje by si mal z výberu, ktorý nám ponúkol Instagram vo svete známej módnej ikony, prísť zrejme každý.

Možno by ste to netipovali, ale Alessandro ukrýva vo svojom botníku nespočetné množstvo tenisiek Vans vrátane modelov SK8-HI, Old-Skool či obľúbené Slip-on.  Akonáhle sa však ochladí alebo si to situácia žiada, neváha vytiahnúť ani manufaktúrne topánky Alden a podobne, ktorých cena sa vzhľadom na uvedený fakt pohybuje na úrovni 500+ eur.

Za pozornosť určite stoja aj už vyššie spomínané značky, ktoré vlastní a taktiež z pozície kreatívneho riaditeľa vedie samotný Alessandro Squarzi. Fortela a AS65 nepatria medzi masovo vyhľadávané, ale kvalitou spracovania či detailmi patria medzi to najlepšie nielen v krajine pôvodu.

Oba menované projekty sú značne ovplyvnené tým, čo sa páči KR a je to ľahko pochopiteľné, čiže nesmú chýbať kabáty, pracovné košele, saká či predĺžené bundy s kožušinovými kapucňami. Alessandro sa už nejedenkrát vyjadril, že vojenské uniformy sú pre neho veľkou inšpiráciou pri tvorbe.

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by Fortela fatto a mano (@fortela_) on

 

A post shared by AS65 (@as65official) on

Na záver tu máme pripravených ešte zopár náhodne vybraných snímkov, ktoré vám zaručene môžu byť inšpiráciou pri výbere jednotlivých kúskov.

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, tak určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia