Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2017, 16:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Úspešný slovenský thriller Čiara kandiduje na Oscara! Aké sú jeho šance na úspech?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Historicky prvá snímka zo slovensko-ukrajinskej koprodukcie zabojuje o Oscara v kategórii cudzojazyčný film.

„Film Čiara ide na Oscara! Ďakujeme Slovenská filmová a televízna akadémia za prejavenú dôveru," napísala na sociálnej sieti producentka filmu Wanda Adamík Hrycová. Čo to pre slovenskú kinematografiu vlastne znamená? Zatiaľ bohužiaľ žiadnu prelomovú vec, pretože v prípade splnenia podmienok určených americkou akadémiou, máme na svojho národného nominanta jednoducho právo. O tom, že sa výherným reprezentantom ale stane práve thriller Čiara, rozhodla Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA). 

Okrem víťaznej snímky režiséra Petra Bebjaka sa v základnej zostave, ktorá splnila podmienky, nachádzali aj filmy, ako Pirko (2016), 5 October (2016), IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia (2016), Richard Müller: Nespoznaný (2016), Sprisahanie šedej rasy (2017), Únos (2017), Piata loď (2017), Out (2017) a Nina (2017). Aké šance na úspech dávate Bebjakovej Čiare? Či sa snímke podarí v ťažkej medzinárodnej konkurenciu obstáť síce nevieme, ale už teraz sa môže tento divácky veľmi úspešný thriller pýšiť ocenením za najlepšiu réžiu zo súťaže Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Pre pripomenutie našich dojmov z filmu si môžete prečítať júlovú recenziu

Úspešný slovenský thriller Čiara kandiduje na Oscara! Aké sú jeho šance na úspech?
Zdroj: Continental film
Domov
Zdieľať
Diskusia