Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2017, 12:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Už za 2000 eur si v našej prírode môžeš pokojne zastreliť medveďa. Slovenskí poľovníci majú z regulácie ich počtu dobrý biznis

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na Slovensku človeka už nič nedokáže prekvapiť.

V minulosti medializované prípady zastrelených zvierat prichádzali najmä z afrických krajín, kde si bohatí lovci zaplatia desiatky tisíc dolárov za to, aby mohli poľovať na levy, ale najnovšie vyplával na povrch aj cenník priamo zo štátneho podniku Lesy SR. Medzi októbrom a novembrom si vďaka nemu môžeš zaplatiť zopár tisíc eur za to, že prídeš do lesa a zastrelíš si medveďa. Zaujímavý cenník sa pred pár hodinami dostal aj na facebookovú stránku Záchrana chránených zvierat a ľudia nechceli veriť vlastným očiam, pretože doteraz žili v predstave, že medvede sú u nás prísne zákonom chránené a ak by aj bola potrebná regulácia ich počtu, postarali by sa o to profesionálni poľovníci.

Namiesto toho naši poľovníci ponúkajú každému s poľovným lístkom šancu zapoľovať si na medveďa a cena za najnižšiu kategóriu podľa hmotnosti začína na 2000 eur. Ak by si medveďa nedokázal zastreliť a len by si ho postrelil, ani to pre poľovníkov so zmyslom pre biznis nie je problémom, pretože postrelenie je v cenníku ohodnotené na 1500 eur. Aj keď naši poľovníci tvrdia, že odstrel určitého počtu medveďov do roka nijak výrazne ich populáciu neovplyvní a je absolútne bezpečný, urobiť si z toho biznis určite nie je najvhodnejším riešením celej situácie. Hodnota našich medveďov, ktorých počty boli kedysi minimálne, je nevyčísliteľná aj napriek tomu, že pre slovenských poľovníkov začína už na 2000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia