Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 10:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žiak autoškoly v Česku nafúkal pri jazde takmer 3 promile. Policajti nechápali, ako ho mohol inštruktor pustiť za volant

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Za volant si neváhal sadnúť ani v pokročilej podguráženosti.

Českí policajti v Karlových Varoch zažili možno svoju najzvláštnejšiu cestnú kontrolu, keď pred dvomi dňami zastavovali vozidlo autoškoly. Bolo krátko po obede a policajti sa rozhodli skontrolovať aj budúceho vodiča, lenže po orientačnej dychovej skúške zostali prekvapení, že sa vôbec dostal z parkoviska. Cudzinec za volantom nafúkal 2,8 promile a policajti sa radšej uistili, že je jeho učiteľ triezvy, avšak u učiteľa sa alkohol nepotvrdil. 37-ročný vodič si poriadne zavaril a autoškolu zrejme v blízkej budúcnosti dokončiť nebude môcť, pretože po odbere biologického materiálu začali policajti vyšetrovanie a žiakovi hrozí obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Výkon vodiča, ktorý s takmer 3 promile alkoholu dokázal svojho inštruktora presvedčiť, že je v úplnom poriadku, je rovnako nepochopiteľný, pretože človek s 2,8 promile alkoholu v krvi dokáže väčšinou ledva stáť na nohách a nieto šoférovať počas jazdy v autoškole. Žiak si mal byť svojej pokročilej podguráženosti vedomý a aj napriek tomu si dobrovoľne sadol za volant a vydal sa do cestnej premávky, čo ho ešte vyjde draho.     

Domov
Zdieľať
Diskusia