Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2017, 14:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Z drsnej upútavky k očakávanej adaptácii na kriminálny román od Jo Nesba s názvom Snehuliak srší vražedné tempo

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokáže sa filmové spracovanie vyrovnať fantastickej predlohe?

Predstavovať vynikajúceho autora severských kriminálnych príbehov, Jo Nesba, nebude asi veľmi potreba. V jeho šikovne napísaných dielach sa častokrát stretávame s postavou detektíva Harryho Holea, typicky svojrázneho detektíva zo starej školy, ktorý nie je žiadnym dokonalým vzorom ruky zákona. Pije, má svoje ťažké povahové črty, ale to mu nikdy nebránilo v jeho férovosti a zásadovosti. V rovnomennej filmovej adaptácii s názvom The Snowman/Snehuliak, ktorú natočil Tomas Alfredson (Let the Right One In) si hlavnú rolu strihne populárny Michael Fassbender (séria X-Men, Alien), ako vyššie spomínaný Harry Hole.

Detektív v súčasnej dobe vyšetruje prípad zmiznutí a na pomoc mu prichádza nová pracovníčka Katrine Bratt (Rebecca Ferguson). Hole si začne v logických bodoch spájať sled odohrávajúcich sa udalostí a zisťuje, že jeho terajší prípad môže mať súvis s inými doposiaľ nevyriešenými zmiznutiami. Ide o prácu sériového vraha? V slovenských i českých kinách očakávajte premiéru Snehuliaka už 12. októbra (října) 2017.

„Ak existuje vo svete literatúry spravodlivosť, raz bude Harry Hole rovnako populárny a obľúbený ako Harry Potter.“ CNN

Domov
Zdieľať
Diskusia