Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 11:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Adrenalínový večer zakázaných chutí: Forbidden Taste prvýkrát na Slovensku

GASTRO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lokalitou pre prvý slovenský Forbidden Taste večer sa totiž stala tréningová hala pre extrémne športy Hangair, ktorá onedlho otvorí brány pre verejnosť.

Presne pred dvomi týždňami v pondelok na pravé poludnie, dostalo 36 hostí sms s indíciou "Forbidden time & place: 19:00, zástávka “Pri Starom letisku”. Na (kruhový) tréning Vás navedie (kruhový) objazd." O sedem hodín neskor ich tajný pán s červenou kockou v ruke, v strede kruhového objazdu posiela smerom k ďalšej červenej kocke. Oveľa vačšej. Lokalitou pre prvý slovenský Forbidden Taste večer sa totiž stala (červená) tréningová hala pre extrémne športy Hangair, ktorá onedlho otvorí brány pre verejnosť.

Pop-up reštaurácia Forbidden Taste prináša zaujímavých šéfkuchárov na miesta, kde nie je bežné večerať. Hostia netušia, kde sa večera koná, čo sa bude diať a čo sa bude servírovať. V Prahe organizujú tieto večere zahalené prekvapením už piaty rok. Na Slovensku zorganizovali premierovú večeru v pondelok 26.6.21017.

Večer patril adrenalínu a trom hlavným šéfkuchárom, ktorí viedli Forbidden Taste večer s názvom “On the Move”. Z Prahy dorazil Petr Heneš, ktorý je hlavným šéfkuchárom Forbidden Taste, ale aj projektu Perlová Voda. Martin Záhumenský, ktorého možete poznať (aj) ako porotcu Masterchef, dorazil z Toskánska, kde momentálne pôsobí v projektoch Pappa Mia a Sí, Toskánsko. Najbližšie to mal Lukáš Hesko, ktorý stál za vznikom bratislavského Fachu a aktuálne je čerstvým nositeľom titulu Šéfkuchár roka 2017. 

Odporúčané
KVÍZ: Cestenice, úhrabky či demikát. Uhádneš, ktoré tradičné slovenské jedlá sa skrývajú pod týmito názvami? KVÍZ: Cestenice, úhrabky či demikát. Uhádneš, ktoré tradičné slovenské jedlá sa skrývajú pod týmito názvami? 26. februára 2024, 17:00

Všetci traja šéfkuchári pripravili "tréning" pre chuťové bunky. O pitný režim sa postarali mixológovia a kreatívci Herbert Sirupy, ktorí ku každému chodu napárovali ten správny drink. Nechýbala adrenalínová exhibícia športovcov, ktorý sa už nemôžu dočkať otvorenia Hangair akadémie. Táto tréningová hala pre extrémne športy sa stala pop-up miestom, kde si hostia mohli vychutnať, všetko, čo mali “predpísané” vo svojich tréningových plánoch. O zvukové tóny sa postaralo trio Ochepovsky - Yakovlev - Šoltis.

Ako to pri verejných pop-upoch Forbidden Taste býva zvykom, celý projekt je dobročinný a zisk z večere poputuje ľuďom, pre ktorých sú kvalitné potraviny “Zakázanou chuťou”. A ako sa dá dostať na ďalší z Forbidden Taste večerov? To sa dozvedia hostia jedine z newslettru, do ktorého sa môžeš prihlásiť na tomto linku alebo web forbiddentaste.com

Domov
Zdieľať
Diskusia