Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 17:06
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nové Need for Speed ohlásené! Vráti sa ku koreňom série s premakaným tuningom, obrovským herným svetom a príbehom o pomste

TECH
Uložiť Uložené

Sledujte debutový a hlavne výbušný trailer pre Need for Speed Payback.

Už je to dávno, čo som naposledy hral Need for Speed. EA ma jednoducho nedokážu zaujať. Ich arkádová séria sa transformovala na niečo, čo ma naposledy mohlo baviť na strednej škole, prípadne ešte na tej základnej. V kútike duše som však veril, že jedného dňa si vychutnám klasické pretekanie, tuning a nejaký ten lákavý singleplayer. Je možné, že sa toho dočkám s príchodom ďalšieho dielu, ktorý práve EA oznámilo. Hra sa volá Need for Speed Payback a vyjde 10. novembra pre Xbox One a PS4 (o PC nič nevieme, ale ak nevyjde súčasne s konzolovými verziami, dočkáme sa ho pravdepodobne neskôr).

Dej nás zavedie do mesta Fortune Valley. Tomu vládne kartel House, ktorý má vo vrecku celé podsvätie, politikov, policajtov a vlastne celé mesto. Vy a vaša partia sa im v hre budete snažiť pomstiť za niečo, o čom sa viac dozvieme v priebehu hrania. Aby sa hráč mohol vysporiadať s kartelom, musí si odomknúť finálne preteky, a to skrz plnenie rôznych výziev. Tie podstúpite v koži jedného z troch pretekárov. Na výber bude medzi Tylerom aka Racerom, Macom aka Showmanom či chalanovi menom Jess, prezývanom aj Wheelman. Teraz to rozhodnutie zamerať sa na príbeh asi aj ľutujem, ako tak po sebe čítam. No nič, možno nás to predsa len prekvapí!

Pretekať sa bude s jednotlivými súpermi, ale aj pred políciou. Ujsť môžete cez mesto, cez hory, prírodné oblasti či dokonca kaňony a púšte. Rozhodne tak môžeme rátať s veľkým open worldom. Vracia sa aj kustomizácia vozidiel. Tie si budeme môcť upraviť jednak z hľadiska vizuálu, no najmä výkonu. Autá si budeme môcť kupovať, vyhrávať ich v pretekoch, ale i nachádzať voľne po svete. Každé z nich bude patriť do jednej z 5 tried (Race, Drift, Off-Road, Drag a Runner) a všetky do jedného budete môcť upravovať podľa vlastných predstáv. Novinkou je (aspoň pre mňa) možnosť staviť si na výsledok (pravdepodobne len vašu výhru) v pretekoch in-game peniazmi. Buď svoju výhru navýšite alebo prídete o všetko. Nižšie sa môžete pozrieť na oznamovací trailer a na E3 sa určite dočkáme aj nejakého toho gameplayu a ďalších informácií. Ako na vás zatiaľ Need for Speed Payback pôsobí?

Domov
Zdieľať
Diskusia