Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2017, 10:48
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pozoruhodné fakty, ktoré sú pravdivé, aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá. Pyramídy nepostavili otroci a Nintendo vzniklo za Osmanskej ríše

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Náš svet je plný zaujímavých informácií.

Každý deň sa stretávame s novými informáciami, ale v dnešnej dobe si človek musí dávať dobrý pozor na to, či sú tieto informácie aj v skutočnosti pravdivé. Už v škole sa človek začína učiť hromadu nepodstatných faktov, ktoré nikdy v živote nevyužije, ale našťastie existujú aj zaujímavosti, o ktorých by si síce mohol na prvý pohľad pochybovať, ale skutočne nejde o žiadne výmysly. Ak si len predstavíš, že by si mal porovnávať gumenú a sklenenú guličku a niekto by ti povedal, že sklenená gulička po odrazení vyletí vyššie ako jej gumený náprotivok, zrejme by si len neveriacky krútil hlavou, avšak fyzikálne sa tento jav dá vysvetliť celkom jednoducho. Portál BrightSide preto skombinoval niekoľko pozoruhodných faktov s ilustráciami a ak si ich prezrieš všetky, možno sa aj niečo nové naučíš.

Ak by si s nami rád zdieľal zaujímavý slovenský príbeh, miesto či človeka, neváhaj nám napísať na mail [email protected] a možno u nás dostane priestor aj tvoj nápad.

Domov
Zdieľať
Diskusia