Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2016 o 11:51
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Legendárny Super Mario je konečne v App Store! Novinka od Nintenda prináša porciu zábavy a tradičnú atmosféru

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Nudíš sa? Skús podarenú skákačku Super Mario Run.

Posledný roky zaplnili internet špekulácie, podľa ktorých mal japonský priekopník herného priemyslu pripravovať mobilnú verziu niektorého z jeho populárnych titulov. Špekulovalo sa snáď o všetko možnom, a to od Zeldy až po talianskeho inštalatéra. Ako však bežal čas , o mobilných hrách od Nintenda bolo čím ďalej, tým týchšie. Ľadovce sa pohli až v septembri, kedy dizajnér Shigeru Miyamoto zo spoločnosti ukázal pred očami verejnosti niečo, na čo mnohí z nás tak trpezlivo čakali. Predstavenie dlho očakávaného titulu Super Mario Run priamo na tlačovej konferencii Apple sprevádzal obrovský potlesk prítomných technologických žurnalistov a keďže je od týchto dní exkluzívne prístupný pre softvérovú platformu iOS (zatiaľ len pre špecifické krajiny, časom príde rad aj na Slovensko), výber miesta a času odhalenia novinky dáva zmysel.

Super Mario Run je v podstate obyčajná arkádovka, kde má hráč za úlohu ovládať Super Maria, zbierať mince a dostať ho až k jeho láske, princeznej Peach, ktorú uniesol a zajal inštalatérov odveký nepriateľ Bowser, akýsi mutant medzi korytnačkou a drakom. Samotný príbeh sa drží zaužívaných tradícií - Mario musí našou pomocou preskákať niekoľko desiatok levelov v šiestich rôznych svetoch, kde mu bude v ceste stáť poriadna kôpka statických či dynamických prekážok. Pohyb dopredu začne automaticky hneď po spustení hry a spomínaný výskok zase zrealizujeme jednoduchým dotykom displeja, čo znamená, že ovládanie disponuje naozaj intuitívnymi prvkami. Super Mario Run nájdeš v App Store zdarma, no ak chceš viac obsahu vrátane všetkých troch herných režimov (áno, aj multiplayer!), musíš obetovať zopár necelých 10 eur. Rovnako treba počítať s potrebou neustáleho pripojenia k internetu, pretože si v opačnom prípade nikto nezahrá.

Legendárny Super Mario je konečne v App Store! Novinka od Nintenda prináša porciu zábavy a tradičnú atmosféru
Zdroj: www.phonearena.com
Domov
Zdieľať
Diskusia