Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2016, 11:21
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Vidieť z obežnej dráhy Zeme až do vlastných záhrad a domov? Technológie máme na najlepšej ceste

TECH
Uložiť Uložené

A ľudstvo stále napreduje a napreduje. Už len keby neboli vojny a konflikty.

Prednedávnom sme vás informovali o vypustení úplne novej meteorologickej družice na obežnú dráhu Zeme, ktorá nám bude poskytovať priam revolučné zábery, dáta a informácie o počasí ako nikdy predtým. Veľa času odvtedy neubehlo a ponad našimi hlavami sa už premáva ďalší technologická gigant. Vďaka DigitalGlobe a ich najnovšom satelite s názvom WorldView-4 sa opäť otvárajú široké možnosti na pozorovanie zemského povrchu. Záber, ktorý máte možnosť vidieť pod týmto odstavcom bol zhotovený ešte 26. novembra aktuálneho roku, no na verejnosť sa dostal až teraz. Vidieť na ňom môžete istú vzdelávaciu inštitúciu v japonskom Tokiu z výšky 627 kilometrov vo vysokom rozlíšení, vďaka čomu sú vidno mnohé detaily vrátanie tieňov ľudí a podobne.

Ak chcete obrázok vo väčšom rozlíšení, stačí ak na neho kliknete:

Vidieť z obežnej dráhy Zeme až do vlastných záhrad a domov? Technológie máme na najlepšej ceste
Zdroj: Image courtesy of digitalglobe

Ešte pár desaťročí a z Mesiaca sa nám budú pozerať rovno do našich obývačiek. Ak všetko bude slúžiť svojmu účelu a najnovšie technológiu nebudú zneužívané, môžeme sa tešiť ešte na lepšie kúsky.

Domov
Zdieľať
Diskusia