Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2016, 13:38
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Nová meteorologická družica obieha Zem s najnovšími technológiami na zaznamenávanie počasia

TECH POČASIE
Uložiť Uložené

Ľudstvo sa posunulo výrazne vpred aj v ďalšej oblasti.

Možno ste už počuli o akomsi novom meteorologickom satelite, ktorý bol do výšin vypustený len nedávno. Aby sme si všetko v krátkosti ozrejmili, jedná sa o pomerne prelomovú udalosť v oblasti meteorológie a predpovedania počasia, pretože nová americká sonda s názvom GOES-R sa od všetkých ostatných veľmi líši. Ale čím? Je totiž vybavená najmodernejšími technológiami, čo znamená, že dokáže zbierať dáta až 5-násobne rýchlejšie ako jej ostatné staršie náprotivky a aby toho nebolo málo, významnú úlohu hrá aj 4-násobne lepšie rozlíšenie poskytovaného obrazu, vďaka čomu môžu vedci a meteorológovia pozorovať situáciu v zemskej atmosfére v lepších detailoch. Podľa strojcov by malo vypustenie GOES-R a jej následné zavedenie do aktívnej služby dopomôcť aj zachraňovaniu ľudských životov, nakoľko dokážu vydávať varovania oveľa rýchlejšie ako doteraz, čím sa šetrí veľmi dôležitý čas pri katastrofách.

Nachádzať sa bude ale iba nad územím Spojených štátov amerických, no je iba otázkou času kedy sa podobné zariadenia objaví aj nad Európou s možno ešte lepšími technológiami.  

Domov
Zdieľať
Diskusia