Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2016, 17:33
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung Galaxy S8 ponúkne optický snímač odtlačkov prstov priamo v ochrannom skle displeja

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Budúci rok bude na inovácie skutočne bohatý.

Posledné roky sa v mobilnom priemysle rozšírili biometrické technológie, ktoré nám vedia zjednodušiť a tým aj urýchliť autentifikáciu používateľov. Iba priložíme konček nášho prstu a behom zlomku sekundy sa ocitneme v používateľskom prostredí operačného systému, odkiaľ už môžeme robiť takmer čokoľvek. Neustálym zmenšovaním pomeru medzi konštrukciou a displejom musia ale výrobcovia hľadať vhodné alternatívy za hardvér, ktorý kvôli tomu príde o svoje pôvodné miesto. A s podobným osudom môže bez akýchkoľvek pochýb počítať aj tradičné domovské tlačidlo pod displejmi súčasných smartfónov so značkou Samsung, čo teraz dokonca potvrdzujú čerstvé úniky.

Juhokórejský výrobca by mal podľa informácií z webu SamMobile v ďalšej generácii vlajkovej lode použiť doteraz viac-menej neznámy optický snímač odtlačkov, ktorý vraj integruje priamo do ochranného skla zobrazovacieho panelu. Oproti senzoru fungujúcemu prostredníctvom ultrazvuku, ktorý ponúka podobné možnosti, má táto alternatíva rýchlejšiu odozvu a lepšiu presnosť. Samsung Galaxy S8 by mal byť predstavený buď začiatkom budúceho roka alebo ešte pred koncom toho súčasného. Posunutie tradičného dátumu vraj súvisí s nedávnym ukončením predaja a výroby problémového Galaxy Note7.

Samsung Galaxy S8 ponúkne optický snímač odtlačkov prstov priamo v ochrannom skle displeja
Zdroj: Benjamin Geskin / behance.net
Domov
Zdieľať
Diskusia