Hovorí sa tomu práca snov?
Pri slove someliér sa väčšine z nás v mysli zjaví fľaša dobrého vína a partia ľudí ochutnávajúcich ho po vo veľmi malých dávkach, aby určili jeho kvalitu, chuť či odrodu. Víno však nie je jediným nápojom, ktorý someliéri ochutnávajú. Nech to znie akokoľvek bláznivo a neuveriteľne, sympaťák Martin Riese už roky pracuje ako someliér čistej vody a aj keď si môžeš myslieť, že voda predsa vždy chutí približne rovnako, Martin ťa rýchlo vyvedie z omylu. Patrí do veľmi úzkej skupiny someliérov vody a dokonca sa pred pár týždňami zúčastnil aj prvej someliérskej konferencie v ďalekej Číne, kam si odskočil zo svojho centra pôsobnosti v americkom Los Angeles. Nevieme ti síce vysvetliť, čo všetko Martin na vode hodnotí, pretože nám chutí približne rovnako, ale keby ťa táto profesia zaujala, potom si určite pozri aj nasledujúci dokument o jeho práci a živote.