Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2016, 18:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Prinášame vám rebríček najlepšie zarábajúcich hercov a herečiek, z ktorých niektorí vás svojou prítomnosťou prekvapia.

Forbes prichádza aj tento rok so svojím pravidelným rebríčkom najbohatších hercov, respektíve najlepšie platených hercov a herečiek za dané obdobie. Naposledy zvíťazila Jennifer Lawrence a Robert Downey Jr. Toho roku to však je inak. Trošku. U žien sa vedenie nezmenilo a Jennifer Lawrence si nielen vďaka Hunger Games prilepšila o 46 miliónov dolárov, čo jej po roku znovu zaručilo prvé miesto v rebríčku najlepšie platených herečiek. Zamyslieť sa však musíme nad druhým miestom, ktoré okupuje Melissa McCarthy, nočná mora mnohých z nás. Tá dokonca zarobila 33 miliónov dolárov, pričom len za remake Ghostbusters dostala 10. A Sony to už teraz ľutuje, rovnako ako tú prehnanú reklamnú kampaň, ktorá ich jednak vyšla draho, jednak snímke veľmi nepomohla. Na treťom mieste sa usídlila Scarlett Johansson, ktorá aj po tehotenstve stále vyzerá úžasne. Nakoniec, je za to aj platená, a to dosť slušne. Prišla si na 25 miliónov dolárov. 

Niektorým sa to stále vidí málo, rovnako ako Jennifer Lawrence. Tá si je vedomá toho, že na každý dolár, ktorý zarobí jej mužský kolega z brandže, ona zarobí len niečo cez 80 centov. Dosť jej to vadí a dokonca už o tom vydala aj esej. Dwayne Johnson medzitým v posilňovni točí motivačné videá a užíva si život... nie, fakt ho tá esej netrápi. Ženy to majú náročnejšie, o tom žiadna. Pocítila to aj oscarová Brie Larson. Tá už na mnohých kastingoch zažila situáciu, kedy ju síce pochválili, boli by však radšej, keby na pľac prišla v opätkoch a sukni. Divákov jednoducho dokáže do kina prilákať aj pár sekundový záber na krásne ženské telo. Nemusíme vám snáď pripomínať ten neskutočne rajcovný záber na Alice Eve z druhého Abramsovho Star Treku. Keď už sme pritom, kde sa dopekla vyparila? 

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?


Podľa Forbes, kde všetky tieto údaje o platoch vznikajú, sú ženy na plátne vyzlečené občas až tretinu času. Taktiež oveľa menej kecajú... a ako ste si už domysleli, radšej sa vyzliekajú. Teda, niežeby sa rady predvádzali pred miliónmi divákov... ale veď vy tomu rozumiete. A takto vyzerá celkový rebríček:

PS: Nezabúdajte, že do príjmov sa rátajú aj zárobky z reklám či dabovania, pričom ide o údaje od júna minulého roka do júna/júla tohto roka. 


10. Deebika Padokune - 10 miliónov dolárov. Nováčik v rebríčku. Bollywoodska herečka.

9. Mila Kunis - 11 miliónov dolárov. Hviezda komédie Bad Moms si taktiež prišla na slušné peniaze.

8. Julia Roberts - 12 miliónov dolárov. Malé prekvapenie. Mothers Day nebodovalo, no Money Monster s Clooneym áno.

7. Amy Adams - 13,5 milióna dolárov. Batman v Superman urobilo svoje.

6. Charlize Theron - 16,5 milióna dolárov. Tiež ste včera pozerali v telke Hancocka? Ja osobne mám ten film veľmi rád... nakoniec, neexistuje film, ktorý by som vyložene neznášal. Stačí, ak tam hrá Charlize. Posledný rok zarábala hlavne vďaka Huntsmanovi, no niečo ešte prišlo asi aj od Mad Maxa. 

5. Fan Bingbing - 17 miliónov dolárov. Ani nechcem špekulovať, či jej rodičia boli gambleri, no to meno pri šálke kávy asi nedostala. Poznať ju môžete z Days of Future Past. Jediná Číňanka v zozname zarábala hlavne vďaka komédii Skiptrace s Jackiem Chanom a Johnnym Knoxvilleom. 

4. Jennifer Aniston - 21 miliónov dolárov. Hovorí sa o nej, že nestarne, no to vôbec nie je pravda. Jej vzhľad v tom veku jej však závidia mnohé. Asi aj taká priateľka Courtney Cox, ktorá stavila na botox... trikrát hádajte, či sa jej to vyplatilo. Okrem reklám a spoluprácam s rôznymi značkami si zarobila aj vďaka decembrovej komédii Office Christmas Party.

3. Scarlett Johansson - 25 miliónov dolárov
2. Melissca McCarthy - 33 miliónov dolárov
1. Jennifer Lawrence - 46 miliónov dolárov

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?

A teraz už k pánom. Z prvého miesta zmizol Robert Downey Jr.. Spolieha sa len na príjmy z Marvelu a aj keď má vlastnú produkčnú spoločnosť (vyšiel pod ňou napríklad aj Judge) akosi sa nie je k činu. Užíva si pohodlia a rodiny, no už čoskoro začne znova natáčať filmy vo veľkom, takže sa celkom možno zase raz dostane na prvé či druhé miesto. Vyššie sme čakali aj Vina Diesela a úprimne ma prekvapila aj absencia Jasona Stathama. Asi platil Albe za účasť v Mechanikovi z vlastného vrecka. 

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?


20. Harrison Ford
19. Matthew McConaughey
18. Amitabh Bachchan - má 73 rokov, natáča v Bollywoode a za 50 rokov natočil cez 150 filmov
17. Will Smith - Po oscarovej blamáži už jeho agent údajne číta na internete akékoľvek zmienky o ňom, takže... Will, sprav druhého Hancocka!
16. Chris Pratt
15. Leonardo DiCaprio - On by nemusel natočiť žiadne pokračovanie. Len nech preboha už niečo natáča. Príroda a modelky tých pár mesiacov bez neho vydržia. A nezabúdaj Leo, ešte si netočil s Fincherom. 

14. Salman Khan - Bollywood, nebojte, tiež nám tie mená nič nehovoria
13. Mark Wahlberg 
12. Adam Sandler. Robí filmy, aké robí, a aj tak zarobí ročne 30 miliónov. A to sú vlastne jeho filmy rodinnými výletmi a dovolenkami. Ako sa len z tých recenzií musí smiať.
11. Brad Pitt - 31, 5 milióna dolárov aj vďaka The Big Short. Len tak mimochodom, má už 52 rokov. Ach.

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?


10. Akshay Kumar - zarobil rovnako ako Pitt. Myslím, že uhádnete, kde natáča filmy. 
9. Robert Downey Jr. - 33 miliónov dolárov. Za Civil War mu v Marvel podľa všetkého dali 50 melónov. Takže ide o sumy po zdanení. 

8. Shah Rukh Khan - rovnako ako Downey, zarobil to však v Bollywoode a vďaka oveľa vačšiemu množstvu filmov.
7. Vin Diesel - 35 miliónov dolárov - mašina na filmy a milióny. Polepšil si vďaka Rýchlo a zbesilo 8, xXx 3, dabovaniu Groota a mnohým ďalším projektom. A len tak mimochodom, možno ste to zastihli, posledné týždne koluje internetom fám o jeho nešvároch s Dwayneom Johnsonom. Hlbšie sa tomu venovať nebudeme, ale podľa všetkého môže byť o reklamný ťah pred wrestlingovým zápasom. 

6. Ben Affleck - 43 miliónov dolárov. No ták, veď je to predsa Batman, nehovoriac o ďalších rolách vo vedení DCEU/Warneru a režírovaní pár projektov. 

Najlepšie zarábajúcimi hercami roka sú Dwayne Johnson a Jennifer Lawrence. Kde ostal Robert Downey Jr.?


5. Johnny Depp - 48 miliónov. Prišiel síce o 7 miliónov, ktoré musel dať bývalej manželke Amber Heard (a ktoré tuším putovali na charitu), veľmi mu to však neuškodilo. Návrat do krajiny zázrakov a taktiež podpísaná zmluva pre piaty diel Pirátov Karibiku urobili svoje.
4. Tom Cruise - 53 miliónov dolárov. Nečudo, že chce od Paramountu za Mission: Impossible 5 rovnaké peniaze, aké mu dalo Universal za pripravovanú Múmiu. Veď je to stále stroj na peniaze, aspoň čo sa osvedčených franchise týka. 
3. Matt Damon - 55 miliónov dolárov. Piaty Bourne, Marťan a k tomu čínsky blockbuster The Wall. Damonovi vyšiel minulý a tento rok veľmi dobre.
2. Jackie Chan - 61 miliónov dolárov. Kto by to povedal? Nie, skutočne, stačili tri melóny a Jackie Chan by bol vo svojich 62 rokoch najlepšie zarábajúcim hercom na svete. A to prosím pekne bez akéhokoľvek hollywoodskeho filmu. Teda ak nerátame dabing pre Kung Fu Pandu. Chan sa už môže na Ameriku vykašľať. Spravil tam históriu, množstvo úžasných filmov, a teraz, keď sa z Číny stáva filmový trh číslo jedna, môže zarábať desiatky miliónov dolárov doma, kde ním nepohrdnú ani o 10 rokov a kde natáča 3 filmy ročne. 
1. Dwayne Johnson - 64,5 milióna dolárov. Aktuálne najvačšia mega star na filmovom poli. Z ringu sa presunul pred kamery, kde sa cítil veľmi dobre, a tak začal brať čoraz viac rol. Netreba vysvetľovať, prečo mu ich štúdiá ponúkali. No a keď ukázal, že je aj celkom schopný herec a ľudia ho milujú, bolo jasné, kam to bude smerovať. 44-ročný herec bral keš za komédiu Central Intelligence, Rýchlo a zbesilo 8, San Andreas, seriál Ballers na HBO, pripravovaný Baywatch, San Andreas... a tak ďalej a tak ďalej. Nasledujúce roky sa to veľmi meniť nebude. Nevyzerá to tak, že by sa masy The Rocka už presýtili. 

 A teraz sa pozrite na mužský rebríček a spočítajte hercov pod 40 rokov. Veľa ich nie je, že?

Domov
Zdieľať
Diskusia