Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2016, 11:10
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Očakávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové telo v štýle MacBooku. Poznáme aj cenovku

TECH DIZAJN XIAOMI
Uložiť Uložené

Čínske jabĺčko má pripravené veľké prekvapenie.

Nie je žiadnym prekvapením, že s blížiacim sa predstavením vychádzajú na svetlo sveta aj čoraz zaujímavejšie detaily, ktoré nám tentokrát odkrývajú vizuálny vzhľad netrpezlivo očakávanej novinky od spoločnosti Xiaomi. Nie, nepôjde o smartfón, tablet, filter vzduchu, smartTV a ani o varič ryže, ale o prenosný osobný počítač. Po dávnejšie uniknutých technických špecifikáciách máme tak konečne k dispozícii niečo, vďaka čomu si môžeme spraviť ako-takú predstavu o jeho konštrukčnom či dizajnovom spracovaní, pričom nám čerstvé fotografie zároveň odkryli tajomstvo týkajúce sa prítomných portov. No a potvrdená je taktiež podoba s MacBookom od Apple, čo samozrejme mnohí z nás očakávali.

Očakávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové telo v štýle MacBooku. Poznáme aj cenovku
Zdroj: www.gizmochina.com

Celokovový notebook so značkou Xiaomi, ktorú však na záberoch neuvidíte, by mal byť vybavený nielen obojstranným štandardom USB Type-C, ale i klasickým portom USB 3.0. Renomovaný čínsky web Gizmodo navyše spomína dve mierne rozdielne verzie - klasiku a Pro, čo iba potvrdzuje dávnejšie dohady. Potenciálni zákazníci vraj dostanú na výber zo 600 a až 1000 dolárového kúsku. Lacnejší ponúkne výbavu pozostávajúcu z energeticky efektívneho procesoru Intel i5, 8 GB operačnej pamäte RAM (DDR4) a 256 GB rýchleho SSD disku. Drahší model dostane na palubu výkonnejší i7-6700HQ, grafickú kartu NVIDIA GTX 970M (4 GB RAM, DDR5), 16 GB operačnej pamäte RAM (DDR4) aj raz tak veľký SSD disk, čiže s kapacitou 512 GB. Zmienka ale padla i o 6-hodinovej výdrži batérie alebo veľkosti displeja, ktorý má mať v tomto prípade 15,6-palcovú uhlopriečku. Dostupnejší variant zrejme vybavia menším panelom, slabším rozlíšením vrátane horšej výdrže na jedno nabitie. Oficiálne predstavenie prebehne už zajtra, teda 27. júla.

Očakávaný notebook od Xiaomi odhalil celokovové telo v štýle MacBooku. Poznáme aj cenovku
Zdroj: www.gizmochina.com
Domov
Zdieľať
Diskusia