Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2016, 12:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Spider-Manova sólovka s Iron Manom predstaví Michaela Keatona ako nového záporáka a Black Panther sa bude natáčať v Afrike

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Množstvo noviniek o troch očakávaných komiksovkách od Marvelu, ktoré uvidíme v priebehu dvoch rokov.

Ak pôjdu veci podľa plánu, nové Čriepky zo Sveta Marvelu by ste mohli čítať už do pár dní. Zameriame sa v nich na udalosti v Civil War a dopad, aký zanechali na MCU. Dnes vás však nakŕmime celkom inými správami. Od včerajšieho dňa sa nakopilo množstvo informácií o troch blížiacich sa sólovkách, vlastne, ono to budú asi tímovky. Spider-Man bude mať Iron Mana, Thor bude mať Hulka a Black Panther... to si necháme na inokedy, no nie? 

Začneme Spider-Manom. Ten sa už pomaly začne natáčať a zháňa ďalšie herecké posily. Kevin Feige si práve slušne odfúkol, keďže sa mu podarilo dostať na palubu Michaela Keatona. Ten bude podľa pôvodných špekulácií hrať záporáka Vulturea, s ktorým sme ešte vo filmoch nemali tú česť. Je sympatické, že Marvel nechce len recyklovať už známe postavy. Avšak, Vulture nebude jediným záporákom, s ktorým bude mať Peter problémy. Jeho druhým súperom by podľa všetkého mal byť The Tinkerer, ďalší starček. Nie je to žiadny superhrdina, a tak Peterovi nezatopí v pästnom súboji. S najväčšou pravdepodobnosťou však bude zásobovať Vulturea zbraňami a všelijakými gadgetmi. The Tinkerer je totiž ďalší génius v elektrotechnike. Čo sa týka Spideyho, ten určite dostane ďalší upgrade. Spider-senses sú skvelo vyriešené sťahovaním očí na novom kostýme, avšak Marvel sa rozhodol ísť ešte hlbšie ku komiksovej klasike. Podľa všetkého by sme mali na Spideym vidieť aj jeho slávne "pavúčie krídla". Tie by mu mal zaobstarať Tony, keďže bude vo filme plniť viac úlohu mentora než bojovníka. Pravdepodobne ho uvidíme obliecť si oblek aspoň ku koncu filmu, zrejme však pôjde o vedľajšiu postavu. Nič však nemôžeme tvrdiť s istotou. Na oficiálne informácie si budeme musieť ešte pár týždňov počkať.

Spider-Manova sólovka s Iron Manom predstaví Michaela Keatona ako nového záporáka a Black Panther sa bude natáčať v Afrike

Vulturea chcel mať už Sam Raimi v Spider-Manovi 4 ešte s Tobeym Maquireom. Všetci dobre vieme, ako sa história vyvinula. Vulture, civilným menom Adrian Toomes, je starší muž, elektroinžinier a spolumajiteľ technologickej firmy, z ktorej ho nečestne vykopne jeho priateľ a druhý spolumajiteľ. Adrian však už medzičasom mal načrtnutý svoj ďalší veľký projekt, prototyp prístroja, ktorý by jeho užívateľovi dovolil lietať. Spoločne s tým získal Adrian supersilu a ďalšie vylepšenia svojho starého tela. Istý čas upgradoval svoj oblek, aby v budúcnosti konal zlo nielen zo zatrpknutia. Ide o klasického Spideyho nepriateľa.

Zaujíma vás, kto ten film vlastne napísal a kto má nad ním kreatívnu kontrolu? Podľa slov Kevina Feiga je to práve on a celý Marvel, ktorí určujú, kam sa Spidey vydá a Sony to môže len schváliť (alebo nie a konzultovať ďalšie možnosti). Niečo také sa vzhľadom na ich dohodu aj očakávalo. Sony snímku platí, distribuuje, propaguje a aj za ňu získa zisk (alebo stratu, čo asi nehrozí), o filme ako takom však rozhoduje Marvel. Režíruje John Watts (Cop Car) a má ísť o komédiu na štýl filmov z 80. rokov minulého storočia. O scenár sa postarali scenáristi komédií ako Vacation či Horrible Bosses. Okrem Toma Hollanda čoby Spideyho a Downeyho ako Iron Mana uvidíme aj Tonyho Revoloriho (Grandhotel Budapest), Lauru Harrier (neznáma, prevažne seriálová mladá herečka), Marisu Tomei (Teta May) mladú afroameričanku menom Zendaya. Premiéra snímky Spider-Man: Homecoming je naplánovaná na 7. júla 2017. Viac sa o nej dozviete tu. 

Spider-Manova sólovka s Iron Manom predstaví Michaela Keatona ako nového záporáka a Black Panther sa bude natáčať v Afrike

Na záver tu máme správu o Black Pantherovi. Kvôli zachovaniu autenticity chce Marvel natočiť čo najväčšiu časť snímky priamo v Afrike. Taktiež bude herecké obsadenie Pantherovej sólovky z cca 85% afroamerického pôvodu, takže sa žiadneho whitewashingu nemusíte obávať. Po vyjadreniach Ryana Cooglera, režiséra snímky je jasné, že urobí všetko preto, aby vykročil do sveta MCU tou správnou, úspešnejšou nohou. A my mu budeme držať palce, pretože okrem nemalého talentu má k dispozícii aj nesmierne atraktívnu látku, ktorú by bolo obrovskou škodou zmrviť. Na záver už iba dodáme, že na scenári sa spolu s režisérom samotným podieľal aj Joe Robert Cole (seriál American Crime Story: The People v. O.J. Simpson). Premiéra tejto sólovky je v slovenských i českých kinách naplánovaná na 15. februára 2018. Viac informácií o Pantherovi nájdete tu. Už zajtra vás čaká článok o treťom Thorovi, takže nás sledujte aj naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia