Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2016, 0:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Michael Scofield žije a uteká z ďalšieho väzenia v prvom traileri pre 5. sériu Prison Break, ktorá vráti seriál ku koreňom

FILMY A SERIÁLY PRISON BREAK
Uložiť Uložené

V piatej sérii sa Lincoln vydá do Maroka. Michael totiž žije a hnije tam v base.

Že ste to vôbec nečakali? Úprimne, ani my. Z ničoho nič dorazil prvý trailer pre 5. sériu Prison Break. Spoločne s ním aj ďalšie informácie o deji. Z celkom výbušného a nostalgického traileru môžeme vyčítať, že dej sa bude odohrávať v Maroku, konkrétne v akejsi väznici, do ktorej sa dostal Michael. Nevieme, prečo fingoval svoju smrť, ani ako sa dostal do väzenia, podstatné však je, že sa o tom dozvedel T-Bag, ktorý to povedal Lincolnovi. Aj keby šlo o podvod a celé to bola búda, Lincoln sa musel presvedčiť na vlastné oči. Spoločne so Sarou, Michaelovou manželkou sa teda vydáva do Maroka zistiť, či jeho brat skutočne žije. Spolu potom naplánujú údajne najväčší útek z väzenia, aký sme kedy v seriáli videli. 

Po ohlásení, že sa dočkáme ako Dominica Purcela (Lincoln), tak i Wentwortha Millera (Michael), prišla správa, že sa vrátia aj herci, ako napríklad Robert Knepper (Theodore “T-Bag” Bagwell), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles “C-Note” Franklin, Amaury Nolasco (Fernando Sucre) a Sarah Wayne Callies (Dr. Sara Tancredi). Teraz sa niektorí z nich objavili aj v debutovom traileri. Mňa osobne nenadchol, no verím, že na poslednej sérii si autori dali skutočne záležať. Predsa len, tá prvá bola nesmierne úžasná, avšak postupne kvalita upadala. Scenáristi jednoducho nedokázali udržať so seriálom krok a každou ďalšou sériou išli stále hlbšie a hlbšie ku dnu. Tentoraz však mali dostatok času na vytvorenie uceleného a skvelého príbehu, rovnako ako tomu bolo v prvej sérii. Pre tých, ktorí seriál nepoznajú, no láka ich celý ten humbuk okolo ohlásenia záverečnej série, aspoň takto v krátkosti: Seriál Prison Break naplno predstavil Wentwortha Millera. Ten stvárnil postavu Michaela Scofielda, mladého a geniálneho inžiniera, ktorý sa dostane do väznice Fox River, aby odtiaľ vyslobodil svojho brata Lincolna Burrowsa (Dominic Purcell). 

Michael Scofield žije a uteká z ďalšieho väzenia v prvom traileri pre 5. sériu Prison Break, ktorá vráti seriál ku koreňom

Presunieme sa síce o pár rokov dopredu, všetko bude ale pravdepodobne logicky vysvetlené. Podľa všetkého však pôjde o limitovanú sériu, teda skutočne poslednú, kde by sa mali vyriešiť všetky nevyjasnené dejové línie a zároveň sa uzavrie celý príbeh (teraz už naozaj). Pôvodný tím producentov v znamení mien ako: Paul T. Scheuring, Neal Moritz, Marty Adelstein a Dawn Olmstead budú v novej sérii figurovať ako výkonní producenti. Scheuring a bude showrunnerom a aj scenáristom. Hovorí sa o 10-dielnom formáte, nič však nemáme potvrdené. Pokračovania obľúbeného príbehu by sme sa mali dočkať ešte koncom tohto roka, možno už na jeseň. Pre ďalšie detaily si ešte budeme musieť nejakú chvíľu počkať. Aký na to máte názor vy? Boli by ste radšej, keby sa v seriáli nepokračovalo, alebo máte v nové časti nádej? Návrat ktorých postáv by vám spravil najväčšiu radosť a čo hovoríte na prvý trailer?

Domov
Zdieľať
Diskusia