Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. mája 2016, 11:27
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kto sú rodičia Jona Snowa a čo znamenala flashbacková scéna v poslednej epizóde Game of Thrones?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Náhľad do jednej z najpravdepodobnejších teórií Game of Thrones.

Od poslednej epizódy ubehlo už niečo vyše týždňa a ja som si stále neprečítal žiadnu z kníh od Georga R. R. Martina. Aj naďalej sa teda musím spoliehať na poznatky zo seriálu a internetu. V tomto prípade na poznatky ohľadom Jona Snowa, všetkých flashbackov a udalostí, ktoré sa stali v knihách či v seriáli. Tie v poslednej epizóde Game of Thrones opať priliali olej do ohňa teórie o rodičoch Jona Snowa. Nasledujúce riadky obsaujú spoilery.

Už dávnejšie sme písali o tom, že bastard Jon Snow s vysokou pravdepodobnosťou nebude synom Neda Starka, ktorý ho mal splodiť len nejaký čas po sobáši s Catelyn. Keď sa nad tým zamyslíme, už len povaha Eddarda, jeho hrdosť a česť by nedovolili niečo také, nehovoriac o tom, ako sa všetci k Jonovi správali. Nebol to typický bastard a rozhodne to nebol ani obyčajný chlapec. Teraz je to už muž, ktorý prekonal smrť a smeruje neznámo kam, aby vykonal neznámo čo. Všetci asi čakáme, že sa dočkáme veľkej bitky o sever, no ešte pred tým by mohlo byť odhalené, kto sú jeho rodičia. 

Kto sú rodičia Jona Snowa a čo znamenala flashbacková scéna v poslednej epizóde Game of Thrones?


Najpravdepodobnejšia teória je, že Jon Snow je synom Rhaegara Targaryena a Lyanny Stark. S Rhaegarom sme tuším v GoT ešte tú česť nemali, no Lyannu nám tvorcovia konečne ukázali cez Branove flashbacky len minulý týždeň. Aj keď, zdá sa, že to nebudú len tak obyčajné flashbacky. Zatiaľ čo Robert Baratheon zabíjal Rhaegara, traja zo siedmich členov Kingsguard (Gerold Hightower, Arthur Dayne a Oswell Whent) boli v knihách v Dorne, konkrétne pri Tower of Joy, kde strážili Lyannu Stark. Tá mala otehotnieť práve po tom, čo ju údajne Rhagear uniesol. Dieťa mu mala porodiť práve vo chvíli, keď k veži dorazil Ned Stark, Howland Reed a ich spolubojovníci. Len Howland a Ned to prežili, no nemali to ľahké. Arthur Dayne bol jedným z najlepších šermiarov vo Westerose a všetci sme videli, čo sa muselo stať, aby zomrel.

Kto sú rodičia Jona Snowa a čo znamenala flashbacková scéna v poslednej epizóde Game of Thrones?

R+L=J teória naberá na pravdepodobnosti každou ďalšou epizódou. Verí sa, že Rhagear nebol nútený Lyannu uniesť, sama sa mala podvoliť jeho láske a Roberta opustiť. Ten spoločne s Nedom zaúradovali a všetci už vieme, čo nasledovalo. Jaime a jeho akt, ktorým si vyslúžil nesmrteľnú prezývku. Jon Snow má byť spojením ohňa a ľadu, o ktorom hovoril sám Rhaegar. Myslel si, že ním je jeho syn Aegon, ale je to práve Jon, ktorému podľa všetkého v žilách prúdi krv Targaryenovcov a Starkovcov. Je to práve on, kto sa má postaviť White Walkerom a je možné, že to bude on, kto sa posadí na Železný trón, aj keď všetci vieme, ako veľmi sú show, knihy a samotný Martin nevyspytateľní. Ostáva ešte mnoho čo odhaliť, no sme čoraz bližšie pravde, ktorá zmení dianie v celom Westerose. Všetko to do seba zapadá, zďaleka však nejde o jedinú záležitosť, ktorá ovplyvní budúcnosť. Recapy celých epizód od nás nečakajte, no radi s vami budeme diskutovať o podobných teóriách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia