Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2016, 16:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Ako by prebiehala kolonizácia Mesiaca? Európska vesmírna agentúra ukázala víziu a z tej môže byť realita

ZAUJÍMAVOSTI VIDEO
Uložiť Uložené

Ľudia sa po niekoľkých dekádach od prvej návštevy opäť začínajú zaujímať o prirodzený satelit. Ak sa im ho totiž nepodarí osídliť, nepodarí sa im ani Mars, ktorý by mohol byť hneď ďalšou destináciou.

Po tom, čo dokumenty zo stretnutia odborníkov, inžinierov a vedcov z roku 2014 vyvolali tak veľa otázok, Európska vesmírna agentúra (ESA) prichádza s celkom jasnou a pomerne komplexnou odpoveďou - takto nejak bude prebiehať neodvratná kolonizácia Mesiaca. Nové video znázorňuje víziu, ktorá by sa mohla stať realitou do zhruba 20 rokov. Je na ňom možné vidieť preskúmavanie povrchu prostredníctvom špeciálnych robotov alebo budovanie infraštruktúry za použitia moderných technológií. Základňa by však ani tak neslúžila na vedecké účely s cieľom skúmať náš prirodzený satelit, ale skôr ako trénovanie kolonizácie ďalšej planéty v našej slnečnej sústave. A pretože Mars predstavuje oveľa väčšiu výzvu, Mesiac a jeho kolonizácia mu musí podľa astrobiológa z NASA s menom Chris McKay bez akýchkoľvek pochýb predchádzať. Zverejnená vízia nám navyše dáva najavo, že sa o to už čoskoro pokúsi ESA spolu s Ruskou vesmírnou agentúrou Roscosmos. O vzájomnej spolupráci začali vážnejšie hovoriť ešte počas minulého roka a ak by naozaj predsa len spojili sily, tieto plány a neskôr ani plány s Marsom určite nebudú nereálne. Viac vizuálnych detailov nájdete vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia