Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2016, 15:42
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovenský veľkofilm, Batman v Superman, či očakávaný animák. Marec v kinách bude opäť na roztrhanie

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Batman v Superman, Zootopia, alebo Červený kapitán. Marec prinesie mnoho očakávaných filmov. Uvidíte ich v kinách?

Február je za nami, pomaly nám klope na dvere jar a filmoví nadšenci už vedia, čo to znamená. Čaká nás ďalšia blockbusterová sezóna, pred ktorou sa ale ešte objaví pár komornejších, ale i očakávaných veľkofilmov, ktoré nás budú chcieť upútať najmä svojou kvalitou. Marec v kinách ponúkne komédie, horory, akčné filmy, sci-fi a mnoho ďalšieho, poďme teda na to.

1. Zootopia - 3. 3. 
Mať 100 % na Rottenoch v deň celosvetovej premiéry nie je žiadna sranda. Zootopia schytáva v prvých zahraničných recenziách skvelé známky a mnohí si ju vychvaľujú. Animák o personifikovaných zvieratách v modernom meste, ktoré je vlastne úplne rovnaké ako to ľudské, len v ňom žijú zvieratá, zaujal už na prvý pohľad. Zajtra budeme mať pre vás pripravenú aj recenziu, dovtedy sa môžete o návšteve kina presvedčiť trailerom či našimi staršími článkami, ktoré nájdete tu. A hlavne sa nebojte slovenského dabingu, až ma prekvapilo, aký skvelý bol (lepší než český).

2. Grimsby - 3. 3. 
Mark Strong ako špeciálny nájomný vrah, Sacha Baron Cohen ako večne problémový chuligán a zhodou náhod aj herecký brat Strongovej postavy. Už asi viete, že budú nasledovať problémy. Po tejto dvojice pôjde po nevydarenom atentáte po krku celý svet, a tak dúfame, že z toho vzíde čo najviac vtipných momentov. Režíruje Louis Leterrier (Podfukári, Utrhnutý z reťaze, Kuriér, Neuveriteľný Hulk), takže by sme sa mali dočkať kvality. 


3. Hail, Caesar! - 3. 3. 
Komédia bratov Coenovcov o Hollywoode 50. rokov s kamerou Rogera Deakinsa a hercami ako George Clooney, Josh Brolin, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Jonah Hill, Chaning Tatum a ďalšimi? Asi by sme očakávali, že to bude adept na najlepšiu komédia roka. Recenzie však nadšené nie sú, fanúšikovia Coenovcov sú sklamaní a diváci po celom svete sa nevedia zbaviť trpkého pocitu. Myslíme však, že úplne zlo to nebude, aj keď potenciál, pravdepodobne, geniálni bratia tentoraz nenaplnili. 


4. Červený kapitán - 10. 3. 
Najočakávanejší slovenský film posledných rokov vyzerá v každých záberoch dobre. Poctivá kriminálka s atraktívnym hereckým obsadením a vyšším rozpočtom, než je na naše pomery vídané, je viac než slušným lákadlom pre návštevu kina. Film Michala Kollára sa odohráva na začiatku 90. rokov a zachytáva vyšetrovanie veľmi zvláštneho prípadu. Viac sa o snímke môžete dočítať tu. Vedzte však, že je to posledná možnosť vidieť Ladislava Chudíka na striebornom plátne. 

5. Carol - 10. 3. 
Nominácia na Oscara zostala síce nepremenená, o Carol sa ale ešte chvíľu rozprávať bude. Spoločne s drámou Brooklyn ide už o tradičné oscarovky, na ktoré si ale len málokto nájde čas a chuť. My vám, samozrejme, prinesieme aj recenziu, no dovtedy by ste asi radi vedeli, o čom to vlastne je. Cate Blanchett a Rooney Mara sa prevtelili do lezbičiek, ktoré to majú v 50. rokov v USA veľmi náročné. 

6. Kung Fu Panda 3 - 17. 3. 
Marec je skutočne nabitým mesiacom. Na výber je z mnohých snímok rôznych žánrov, z ktorých výnimkou nie sú ani animáky. Tretia časť príbehu o Poovi, dračom bojovníkovi, zachytí dobrodružstvá pánd v tajnej oblasti v lesoch. Za horizontom sa ale objavuje ďalší záporák s túžbou zničiť všetko živé a Po tak stojí pred náročnou úlohou. Naučiť všetky pandy brániť sa v štýle kung-fu. Kvalitatívne určite nepôjde o Oscarovku, no ak máte v láske predošlé dva diely, určite by ste mali zájsť do kina aj na ten tretí. 


7. Čarodejnica (The Witch) - 24. 3. 
Očakávaný horor, ktorého ukážky vyzerajú naozaj pôsobivo, sa po zahraničných a celkom chválených ohlasoch začne premietať aj u nás. Dej hovorí o rodine, ktorá bola kvôli dlhom vyhnaná do miesta hraničiacemu s tajomným lesom. Čaká ich tam však len prekliatie a strach. Čarodejnica určite nebude bežným typom hororu zameranom len na lacné ľakačky. Očakávame premyslenejší dej a skutočne strašidelný vizuál. Inými slovami, jeden z hororov, na ktorý by sme do kina išli celkom radi.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00


8. Batman v Superman: Dawn of Justice - 24. 3. 
Čo viac napísať? Zaplnili sme už množstvo titulkov, množstvo priestoru na webe a niekto stále nemá dosť? Pochybujeme. Nových záberov vás ušetríme, počkáme si pekne na premiéru, ktorá je už za dverami, aj keď mnohí asi uvažujú o tom, že si počkajú na blúčko, na ktorom bude okrem R-kovej verzie aj viac postáv a odkazov na celé DCEU (Warner chce mať v kinách proste film pre masy, a tak sa strihalo...). Najočakávanejší superhrdinský stret na striebornom plátne určite narobí paseku a bude veľkolepý, avšak, bojíme sa, aby to nebolo všetko, čoho sa dočkáme, a aby z toho nebol digi bordel. 

9. Ocko je doma - 31. 3. 
Ďalšia komédia od Willa Ferrella by nemala byť ničím prekvapivým. Vzhľadom na jeho doterajšie kúsky už asi jeho fanúšikovia i radoví diváci vedia, aký film majú vlastne očakávať. K tomuto projektu sa navyše pripojil aj Mark Walhberg, s ktorým bude Ferrellova postava bojovať o jeho deti ako nový partner ich mamy. Trailery vyzerali fajn, recenzie film pod čiernu zem nezvozili, takže ak vám doteraz nesadol Cohenov humor, môžete to skúsiť u Farrella.


10. Už je tu zas - 31. 3.
A ak vám nesadne ani on, môžete ísť hneď o sálu ďalej, kde sa bude premietať nová nemecká komédia podľa obľúbenej knižnej predlohy Er ist wieder da/Už je tu zas. Dej hovorí o Hitlerovi, ktorý sa prebudil v súčasnosti, z čoho vzíde mnoho groteskných a nevšedných situácií. Drvivá väčšina sa na filme zabáva, takže je asi jasnou voľbou v tomto-mesačnom výbere zo žánru. 


Z plánov premiér nečakane zmizlo aj Concussion, dráma s Willom Smithom, ktorej ignorácia na Oscaroch zapríčinila to, že sa Will spolu s manželkou pridal k bojkotovaniu udeľovania prestížnych cien a taktiež neprišiel ani na ich odovzdávanie. Snáď ju budeme mať možnosť vidieť aspoň vo vybraných kinách. Okrem toho sa hrá aj Suburra, taliansko-francúzsky krimi-thriller, ktorý podľa recenzií stojí za pozretie, romantická dráma Môj kráľ s Vincetnom Casselom, nová časť v sérii Divergence s podtitulom Experiment (Allegiant), česká komédia Dvojníci, chválené, francúzske krimi Prípad SK1 či Anomalisa Charlieho Kaufmana. Kompletný prehľad plánovaných premiér nájdete tu. Tradičná otázka na záver: Na čo zájdete do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia