Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2016, 14:08
Čas čítania 0:00
Osuchino

Samsung Galaxy S7 zrejme dostane novú užitočnú funkciu zobrazovania notifikácii pri zamknutej obrazovke. Apple ju zatiaľ použiť nemôže

TECH IPHONE SAMSUNG WINDOWS
Uložiť Uložené

Nová vlajková loď Samsungu bude možno vďaka AMOLED dipleju obsahovať funkciu, ktorá dokáže zobrazovať notifikácie aj pri zamknutej obrazovke.

Samsung si nedávno zaregistroval ochrannú známku na funkciu Always on display, čo by mohlo znamenať zobrazovanie notifikácií aj pri zamknutej obrazovke. Umožniť by mu to mal AMOLED display, ktorý bude v novom Galaxy S7 použitý. Tento displej totiž dokáže používať len tie pixely, ktoré sú potrebné. Túto funkciu nájdeme napríklad v inteligentných hodinkách Samsung Gear S2, ktorá ukazuje čas aj bez toho, aby bola odomknutá obrazovka. Funkcia potrebuje na chod minimum energie, keďže používa len značnú časť displeja, ktorá je v tom čase potrebná.

Takáto funkcia však nie je vo svete smartfónov žiadnou novinkou. Vyskytuje sa totiž u Moto X, či skoro vo všetkých zariadeniach s Windows Phone, alebo aj u LG G Flex 2. Windows túto funkciu nazýva Glance screen. V nastaveniach si samozrejme môžete nastaviť, aké notifikácie chcete na glance zobrazovať. Konkrétne to môže byť čas, ukazovateľ stavu batérie, SMS, emaily, budíky, teda takmer čokoľvek. Všetci sa zrejme pýtajú, čo na to Apple. Ten funkciu na doterajších zariadeniach použiť nemôže, keďže nepoužíva AMOLED displej. Horúca novinka iPhone 7 by však už taktýmto displejom zrejme mala disponovať, čo však nezaručuje, že túto funkciu chlapíci z Apple použijú. 

Funckia použitá vo Windows Phone, Moto X

Samsung Galaxy S7 zrejme dostane novú užitočnú funkciu zobrazovania notifikácii pri zamknutej obrazovke. Apple ju zatiaľ použiť nemôže

LG G Flex 2 použivá ich glance view trochu odlišne

Domov
Zdieľať
Diskusia