Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2016, 21:32
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Unikli ceny prichádzajúcich Galaxy S7 a S7 Edge. Zaplatíme za ne viac ako za iPhone?

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Kedy k nám dorazí snáď najpopulárnejší telefón s operačným systémom Android?

Pred nedávnom sa k nám dostal prvý väčší únik informácií o nadchádzajúcej vlajkovej lodi Samsungu, ktorý hovoril o pokrokovej kamere, najmä čo sa týka fotenia v horších svetelných podmienkach a displeji so zabudovanou technológiou Force Touch, ekvivalente pre 3D Touch v iPhone. S prichádzajúcim dátumom predstavenia sa však vynára oveľa viac informácií a hoci sa spoločnosti snažia všetko udržať pod rúškom tajomstva (alebo aspoň chcú, aby sme si to mysleli), už teraz poznáme aspoň časť tých najdôležitejších špecifikácií.

Na prvom mieste je určite obraz. Na rozdiel od minulého roka, bude 5,1-palcovým displejom disponovať len Galaxy S7, teda zariadenie bez ohnutých krajov. Jeho väčší brat, Galaxy S7 Edge, ponúkne až 5,5 palcov, čím ho môžeme označiť za phablet. Kto teda zatúži po menšom zariadení so zahnutými krajmi, má smolu. O rozlíšeniach a celkových kvalitách zobrazovacích paneloch nepadlo ani slovo, určite sa však budú radiť k tým najkrajším na trhu. Otázkou zostáva, či ich neskôr bude nasledovať Galaxy S7+, prípadne S7 Edge v menšom balení, totiž nie všetci túžia len po jednej predvolenej veľkosti k danému typu konštrukcie. Ako ďalšiu, v poslednej generácii zanedbanú výhodu, by som spomenul slot na microSD kartu. Konečne sa užívatelia nebudú musieť obmedzovať len na vstavanú pamäť, z čoho by si určite mali brať príklad aj iné spoločnosti.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

A čo tá cena? Nuž, mnohých z vás možno sklameme, no za Galaxy S7 zaplatíte v prepočte 699 €, zatiaľ čo Galaxy S7 Edge vás vyjde až na 799 €. Predpokladaný dátum konferencie sa líši zdroj od zdroja. Najviac sa však diskutuje o 22. až 25. februári, avšak zaznel tiež 19. január. Do predaja by sa však nemal dostať neskôr ako koncom februára. Robíte si zálusk?

Unikli ceny prichádzajúcich Galaxy S7 a S7 Edge. Zaplatíme za ne viac ako za iPhone?
Domov
Zdieľať
Diskusia