Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2016, 17:45
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Netreba ho prať a ani nesmrdí. Špeciálne džínsy či tričká nedovolia nečistotám preniknúť do vnútra

MÓDA
Uložiť Uložené

Žiadne pranie, žiaden zápach a žiadne nečistoty.

Nosiť v dnešnej dobe oblečenie, to nie je všetko. Svoje nohavice, tričká a mikiny musíš občas jednoducho dať vyprať, pretože ich buď zašpiníš, alebo skrátka začnú zapáchať, keďže po dvoch týždňoch neprestajného nosenia jednej mikiny toho bude mať dosť aj ona.

Našťatie, dnes žijeme v dobe, kedy sa veda a technológie posúvajú dopredu míľovými krokmi, a preto spoločnosť ODO prichádza na Kickstarter s projektom oblečenia, ktoré nebude potrebné prať, pretože nebude ani špinavé, ani zapáchajúce. Ako hovorí samotný výrobca, vďaka pridaniu miliárd častíc sa budú môcť nielen džínsy, ale aj tričká pochváliť schopnosťou odpudzovať vodu, kávu či ďalšie tekutiny a ak sa aj oblečenie zašpiní, jednoducho sa nečistota bude dať zmyť troškou vody. Fungovať by to malo na takom princípe, že vystupujúce čiastočky budú zabraňovať výraznejšiemu priamemu kontaktu vody a iných tekutín s povrchom oblečenia, takže neprenikne do jeho vnútra a nezašpiní ho. Ba čo viac, striebro obsiahnuté vo vnútri vlákien zabezpečí aj to, že tvoje tričká a džínsy nebudú nikdy zapáchať, pretože striebro vyzabíja všetky baktérie, ktoré zápach spôsobujú. Už dnes spoločnosť vyzbierala 140-tisíc dolárov a ak sa chceš pridať aj ty, máš čas ešte 23 dní, kým kampaň skončí.   

Netreba ho prať a ani nesmrdí. Špeciálne džínsy či tričká nedovolia nečistotám preniknúť do vnútra

Domov
Zdieľať
Diskusia