Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2015, 14:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Tesla už aj u nás postavila svoje najvýkonnejšie nabíjačky. Prvé bezplatné Superchargre sú pri Zvolene

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Najrýchlejšie nabíjačky elektromobilov dorazili napokon na Slovensko.

minulý rok sme vás informovali o tom, že americká automobilka Tesla Motors v rámci svojich krátkodobých plánov chystá pokryť i Európu bohatou sieťou firemných superbnabíjačiek, tzv. Supercharger stanicami. Najvýkonnejšie nabíjačky, ktoré zastávajú ten najrýchlejší spôsob nabíjania elektromobilov na svete pritom mali v roku 2015 podľa prvotných správ doraziť aj na Slovensko, a to hneď v dvoch lokalitách. Ako sa ukázalo, i tieto ambiciózne plány mladučkej automobilky narazili na nemalý časový odklad, v závere tohto roku sa však i naša malá krajina predsa len dočkala, i keď len na jednom mieste, toľko omieľaných Superchargerov. České fórum tesla-club.eu totiž prinieslo informáciu podloženú fotografiou, že pri Zvolene, konkrétne pri hoteli Kaskády v Sliači samotná Tesla finišuje s výstavbou dobíjacích staníc. Otvorené budú v najbližších týždňoch, teda začiatkom budúceho roka.

Supercharger dokáže za 40 minút nabiť batérie až na 80% (čo je dojazd približne 300 km), zatiaľ čo plné nabitie trvá približne 70 minút. Nabíjanie na týchto staniciach je pritom doživotne zadarmo, v rámci ceny vozidla. Podotknúť pritom treba, že najbližšia nabíjačka tohto druhu je až vo Viedni, pričom doteraz sa takýmito nabíjacími jednotkami nemôže pýšiť ani Česko, Poľsko či Maďarsko! Pravdepodobne už budúci rok túto sieť rozšíri obdobná nabíjačka v Bratislave a skôr či neskôr dôjde určite rad i na východné Slovensko.

Tesla už aj u nás postavila svoje najvýkonnejšie nabíjačky. Prvé bezplatné Superchargre sú pri Zvolene
Domov
Zdieľať
Diskusia