Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2015, 19:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Príbeh Harryho Pottera bude pokračovať 8. časťou!

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Divadelná hra Harry Potter and Cursed Child bude sequelom k Darom Smrti a zachytí príbeh Harryho v stredných rokoch a jeho syna Albusa.

To je ale prekvapenie, čo? J. K. Rowlingová bola v posledných mesiacoch viac než činná, a to najmä na twitteri, kde sem-tam vyvracala rôzne teórie a taktiež odhalila zaujímavé tajomstvá zo sveta Harryho Pottera. Zatiaľ čo sa vo Warner Bros. chystá nová trilógia s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them, Rowlingová pracuje/pracovala na príbehu pre pokračovanie príbehu o Harrym Potterovi. Trilógiu o čarodejníkovi Newtovi Scamanderovi započne jej prvá časť už o rok, momentálne sa pilne natáča v štúdiách v Londýne. Newt (Eddie Redmayne) študoval na Rokforte a neskôr pracoval na Ministerstve mágie. Kniha vyšla ako sprievodné dielo k hlavnej sérii v roku 2001. Spin-off sa bude odohrávať 70 rokov pred udalosťami z pôvodnej ságy. Scenár píše Rownlingová (ktorá si asi len tak nesprzní v súčasnosti najpopulárnejšie knižné dielo 21. storočia kvôli peniazom) a natáčať bude ostrieľaný David Yates, režisér posledných 4 filmov čarodejníckej ságy.

Nepôjde však o knihu, ale divadelnú hru, ktorá sa bude hrať v Londýne, a to budúce leto. Ak máte záujem o lístky, klikajte pre bližšie informácie sem. Vás ale bude asi najskôr zaujímať, o čom dvojdielna hra bude. Príbeh napísala Rowlingová, autorka všetkých 7 kníh, a bude sa točiť okolo Harryho v stredných rokoch a jeho najmladšom synovi, Albusovi. Harry je extrémne zaťažený prácou na Ministerstve vnútra (ako auror), zatiaľ čo musí myslieť aj na svoje tri deti a oddanú manželku Hermionu... srandujem, samozrejme, žije s Ginny. Harryho minulosť nie a nie zostať za jeho chrbtom, vždy mu pripomína to, kým bol a kým je, no a popritom sa z neočakávaných miest dostáva na svetlo aj zlo. Jeho deti to nemajú najľahšie, obzvlášť Albus cíti bremeno svojho priezviska najťažšie. 

Príbeh Harryho Pottera bude pokračovať 8. časťou!


Osobne by som bol radšej za knihu, asi ako každý z nás, no toho sa možno už nikdy nedočkáme, aj keď by šlo o gigantickú, celosvetovú udalosť podobnú VII. Epizóde Star Wars. Som zvedavý, ako bude hra hodnotená a čo vlastne odkryje, zároveň je mi však jasné, že ju nikdy neuvidím a akurát si o nej budem niekde čítať. Rowlingová tvrdí, že by sa do toho nepustila, nebyť presvedčivej a skutočne vhodnej vízie, ako rozpovedať ďalší príbeh z tohto sveta a prostredia práve na divadelných doskách. Práca jej zatiaľ ide od ruky a pevne verí, že budú fanúšikovia uspokojení. Zatiaľ sa nevie, či sa vrátia aj pôvodní herci, no minimálne Radcliffe by na to mal, keďže má s divadlom z hlavnej trojice asi najväčšie skúsenosti. Vieme ale, že hra bude potrebovať niečo cez 30 hercov. Nižšie si môžete pozrieť aj prvý plagát. O ďalších informáciách vás, samozrejme, budeme informovať. Aké máte z toho zatiaľ dojmy? 

Domov
Zdieľať
Diskusia