Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2015, 19:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

FIFA 16, MGS, Mad Max a mnoho ďalšieho nás opantá v septembri plnom skvelých hier

TECH HRY
Uložiť Uložené

Po suchom lete prichádza na rad september, závan jesene a štart silných titulov. Od športových hier, cez hororové adventúry až po akčné FPSky, ponúkame vám všetko.

Ubehlo pár mesiacov, odkedy sme si naposledy vraveli o nadchádzajúcich releasoch. V lete je sucho, a tak som sa rozhodol skĺbiť pár mesiacov dokopy, no september je za dverami, a to znamená jediné - začína nám jeseň, obdobie najväčších releasov, IP-čiek, exkluzivít a očakávaných titulov od všetkých možných štúdií a vydavateľov. Until Dawn už vyšlo a ak si chcete spríjemniť, respektíve znepríjemniť čakanie na MGS strachom, odporúčam vám zaobstarať si tento titul.

1. Metal Gear Solid: The Phantom Pain - 1. september (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Kept you waiting, huh? Priam geniálne žmurknutie na fanúšikov série MGS od ešte geniálnejšieho herného vývojára a dizajnéra Hidea Kojimu. Presne takto nás dostal prvými zábermi pre pokračovanie legendárnej ságy s podtitulom The Phantom Pain (predchádzalo mu ale Ground Zeroes, odkiaľ táto lajna je), o ktorom sa hovorí ako o poslednom zo série. Nakoniec, Kojima opustil Konami, spoločnosť, o ktorej sa toho v posledných mesiacoch popísalo mnoho a ktorej by sme mali venovať samostatný článok a radšej sa venovať tejto hre. 

Phantom Pain ponúkne obrovské lokácie, viaceré možnosti prístupu k misiám, odľahčenú, ale aj vyzývavú hrateľnosť, množstvo postáv, pútavý príbeh, zameranie na stealth, peknú grafiku, tradičný dôraz na detaily, množstvo zbraní a mnoho ďalšieho. Pre fanúšika série povinnosť, pre tých ostatných skôr možnosť siahnuť po niečom menej tradičnom, čo si ale v prvých recenziách vedie viac než slušne. 


2. Mad Max - 1. september (PC, PS4, Xbox One)
Warner vsadil na divokú kartu. Najprv odklepol Georgeovi Millerovi rozpočet na natočenie úžasného Fury Road, zatiaľ čo Avalanche Studios (Just Cause) pracovalo na hernom spracovaní, o ktorom sa dlho nevedelo nič, až sa znenazdajky začali objavovať trailery a gameplay zábery, ktoré sľubovali obrovskú rozlohu, zábavný gameplay, mnohé lákavé herné elementy post-apo sveta, upgradovanie auta, zaujímavé postavy a hlavne príbeh, ktorý zohrá veľkú úlohu, netreba však rátať so scenárom od áčkových hollywoodskych scenáristov. Ak máte radi akciu, autá, súbojový systém na štýl Batmana od Rocksteady a poriadnu dávku adrenalínu v RPG kabátiku, Mad Max je pre vás ako stvorený.


3. Forza Motorsport 6 - 15. september (Xbox One)

Veľká škoda, že štúdio TURN 10 sa upísalo výhradne Microsoftu a ich konzolám. Forza totiž patrí medzi vrchol racingového žánru. Ak máte radšej simulátorský nádych, než ten arkádový (na to slúži séria Horizon), Forza Motorsport 6 je hra, ktorá by vás nemala minúť. Ešte predtým, než dorazí (ak teda vôbec dorazí) nové Gran Turismo, budeme mať možnosť vyskúšať si ďalšiu pestrú pretekársku hru, ktorá ponúkne desiatky tratí a stovky automobilov v úžasnej grafike a snáď aj fyzike, ktorá vždy túto sériu zdobila. Ak vás už omrzel Driveclub a Project CARS vás neuchvátilo, viete, po čom máte siahnuť. 


4. Pro Evolution Soccer 2016 - 15. september (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Ja osobne som FIFA, PES-ko ma nejako nikdy nebralo a nikdy mi neprišlo atraktívnejšie ako po grafickej, tak i hrateľnej stránke. Veľa noviniek sa nedočkáme. Autori sa zamerali opäť na detailnú grafiku, a teda textúry tváre, štadiónov či divákov, pridali pár licencií a určite zase o niečo pozmenili gameplay. Ide o klasickú EA športovú, každoročnú záležitosť (akurát je vývojárom Konami) ktorú si kúpia tí bohatší, ktorým ide skôr o súpisky než o herné upgrady.


5. NHL 16 - 18. september (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Nie, NHL-ka stále na počítače nedorazí, a teda ak nie ste majiteľom konzoly, opäť si nezahráte. 16-tka ponúkne nové herné prvky, vylepšenú hrateľnosť, lepšie ovládanie puku, ako i hráča, upgradované prezentácie zápasov, prirodzenejšie komentovanie a výrazné zmeny na žiadosť fanúšikov série, ktoré EA prijala a pomohla tak hru posunúť na vyššiu úroveň. Hra bude obsahovať české titulky. 


6. FIFA 16 - 25. september (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Podobný prípad ako PES. Najviac zo všetkého dúfam, že nanovo prekopali brankárov, pretože spoločne s FIFA 15 malo prísť ich revolučné spracovanie, a nakoniec to dopadlo tak, ako to dopadlo. Aktualizujú sa súpisky, aktualizujú sa celkové ratingy hráčov, čakajú nás nové režimy, tréningy, obľúbený i nenávidený FUT, nové animácie, nové pohyby hráčov a vylepšená defenzíva, ktorá má údajne pracovať samovoľnejšie a taktickejšie, ako i prirodzenejšie. Osobne sa celkom teším, najmä na hodnotenia jednotlivých hráčov, kedy to EA občas trocha pokašle. 


Toto je zoznam tých najzaujímavejších a najočakávanejších titulov, ktoré nám v septembri herné odvetvie ponúkne. Pripomíname aj release Realtime stratégie Act of Agression exkluzívne pre PC, Might and Magic Heroes 7, akčnej adventúry Soma pre PC a PS4, športovej ťahovej stratégie Blood Bowl 2 pre PC, PS4 a Xbox One či stratégie Grand Ages: Medieval. Zabudnúť ale nemôžeme ani na Tony Hawk’s Pro Skater 5, ktorý ale veľmi nezaujal. Viac o hre nájdete tu. Čomu dáte šancu tento mesiac? 

Domov
Zdieľať
Diskusia