Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2024 o 11:28
Čas čítania 0:29
Radka Klučárová

Slovenský futbalista Ivan Schranz získal Zlatú kopačku za najlepšieho strelca Eura 2024

ŠPORT EURO 2024 FUTBAL SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Európska futbalová únia (UEFA) pred európskym šampionátom rozhodla, že jediným kritériom na zisk ocenenia bude počet strelených gólov.

Slovenský futbalista Ivan Schranz sa stal najlepším strelcom majstrovstiev Európy v Nemecku, získal Zlatú kopačku, informuje Denník N.

Ocenenie si vyslúžil strelením troch gólov na šampionáte. Skóroval v úvodnom zápase E-skupiny s Belgickom (1 : 0), gól si pripísal aj v stretnutí s Ukrajinou (1 : 2) a Slovákov poslal do vedenia v osemfinále, v ktorom však nakoniec prehrali s Anglickom 1 : 2 po predĺžení.

Okrem 30-ročného slovenského krídelníka sa z ocenenia tešili aj Harry Kane, Georges Mikautadze, Jamal Musiala, Cody Gakpo a Dani Olmo. Všetci menovaní majú na konte tri strelené góly z turnaja.

Európska futbalová únia (UEFA) pred európskym šampionátom rozhodla, že jediným kritériom na zisk ocenenia bude počet strelených gólov, asistencie ani odohrané minúty sa pri hodnotení nebudú zohľadňovať, ako tomu bolo v minulosti.

Ivan Schranz
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia