Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2024 o 12:50
Čas čítania 0:30
TASR

VIDEO: Dovolenkárom v Taliansku komplikujú plány sopečné výbuchy. Prebudili sa viaceré vulkány

ZAUJÍMAVOSTI SOPKA TALIANSKO
Uložiť Uložené

Situácia je na mnohých miestach nebezpečná.

Taliansko trápia sopečné výbuchy. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje, že v dôsledku sopečnej aktivity na Stromboli a na Sicílii vyhlásili červený kód. Rezort o tom informoval na webe.

Cestovať do oblastí by si si mal rozmyslieť

„Turistom, ktorí sú v týchto oblastiach, odporúčame riadiť sa pokynmi civilnej ochrany a miestnych orgánov. V prípade uzatvorenia letiska v Catanii odporúčame cestujúcim informovať sa u zástupcov ich leteckej spoločnosti,“ podotkol. 


V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Ríme na pohotovostnom čísle +393/385 43 20 71. Obrátiť sa môžu aj na konzulárne informačné centrum MZVEZ SR na čísle +421/259 78 59 78.

„Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka,“ dodalo ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia