Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2024, 8:39
Čas čítania 0:37
Barbora Adamkovičová

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov zaviedla prísnejšie pravidlá pre turistov. Nový zákon zavádza už toto leto

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA GRÉCKO PLÁŽE
Uložiť Uložené

Grécka vláda tým chce predísť preplneným a neorganizovaným plážam.

Obľúbené letovisko Slovákov zaviedlo nové, prísnejšie pravidlá. Grécka vláda po novom vyžaduje obmedzenie ležadiel v blízkosti mora, chce tým zabrániť preplneným plážam, informuje portál Greek Reporter.

Schválený zákon bude platný už túto dovolenkovú sezónu a podľa jeho predkladateľov má byť pre turistov prínosom. Cieľom opatrenia je verejnosti sprístupniť známe miestne pobrežia a usporiadať pláže. A aby sa zjednodušil aj prístup do vody, ležadlo či deku si budeš musieť položiť minimálne štyri metre od brehu mora. 

V chránených oblastiach chcú uvoľniť plážový priestor až na 85 percent. V ekologicky bohatých oblastiach budú sprístupnené aj tzv. „nedotknuteľné pláže“, kde budú akékoľvek ležadlá úplne zakázané. Nový zákon má zároveň zabrániť nadbytočným požičovniam slnečníkov, ktoré vraj len zaberajú priestor.

Potrebu nového zákona zvýšil aj nárast nových hotelov a podnikov so súkromnými plážami. Na tie verejnosť vstúpiť vôbec nemôže, a aj keď je to benefitom pre hostí v týchto zariadeniach, domáci či turisti tým trpia.

@kyriakosmitsotakis_

Ελεύθερες παραλίες 🏖️

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Domov
Zdieľať
Diskusia