Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2024, 12:39
Čas čítania 0:48
Radoslava Juračková

Od júna bude premávať z Košíc letecká linka nízkonákladovej spoločnosti do chorvátskej metropoly

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CHORVÁTSKO KOŠICE LETISKO RYANAIR
Uložiť Uložené

Východniari budú lietať priamo k slovenskému moru.

Novú leteckú linku medzi Košicami a chorvátskym Zadarom spustí spoločnosť Ryanair od 2. júna, informovala TASR.

Spojenie v letnom letovom poriadku potrvá do konca septembra a bude premávať dva dni v týždni, konkrétne v stredu a v nedeľu. Cesta trvá približne 90 minút, informovali v pondelok predstavitelia leteckého dopravcu a košického letiska.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Spencer Davis

Košické letisko má dôvod na radosť

Ryanair v metropole východu pôsobí od roku 2019 a v pondelok zaznamenal polmiliónteho prepraveného cestujúceho.


„Ako najväčšia letecká spoločnosť v Európe Ryanair s radosťou oslavuje míľnik pol milióna prepravených pasažierov v Košiciach uvedením nášho letného letového poriadku, ktorý ponúka letecké spojenia s mestami Dublin, Londýn, Liverpool, Praha a našu najnovšiu destináciu – slnečný Zadar,“ uviedla Alicja Golebiowska, manažérka spoločnosti Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie. Spoločnosť je na košickom letisku najsilnejším leteckým prepravcom.

zlaté piesky
Zdroj: Letisko Bratislava


Letisko na východe krajiny dosiahlo vlani s počtom viac ako 625 000 cestujúcich historicky rekordný počet vybavených pasažierov. „Počas prvých dvoch mesiacov roka 2024 sme na letisku Košice vybavili takmer 64 000 cestujúcich, čo je medziročný nárast o 11 percent. Veríme, že aj nadchádzajúca letná sezóna bude veľmi silná a že aj na konci tohto roka budeme môcť oslavovať nejaké zaujímavé číslo,“ skonštatoval manažér letiska pre rozvoj obchodu a marketing Juraj Toth.

Domov
Zdieľať
Diskusia