Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. januára 2024, 15:22
Čas čítania 1:08
Monika Růžičková

Tajné kódy na Netflixe: Ako najrýchlejšie nájdeš najlepšie filmy?

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Toto ti uľahčí vyhľadávanie obľúbených a ocenených filmov.

Zlaté glóbusy sú za nami a ak veríš úsudku zahraničných novinárov v Hollywoode, ktorí ceny udeľujú, pusť si filmy a seriály, ktoré ti unikli, alebo si zopakuj staré dobré klasiky.

Číselné kódy len zadáš do vyhľadávania na Netflixe a potom si vyberieš film. Toto sú tajné kódy na známej streamovacej platforme, vďaka ktorým najrýchlejšie nájdeš tie najlepšie filmy.

Ocenené filmy – 89844

Shrek
Zdroj: DreamWorks

Medzi oceňovanými filmami môžeš nájsť kultovku od Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvetia alebo Forresta Gumpa s Tomom Hanksom. Na pohodový večer môžeš zvoliť Shreka alebo akčný Top Gun: Maverick. Ak ti chýba poriadna romantika, Pýcha a predsudok s pánom Darcym ti zaručene pomôže.

Ocenené seriály – 89814

Prvé štyri časti najnovšej série The Crown nás prenesú do posledných dní princeznej Diany.
Prvé štyri časti najnovšej série The Crown nás prenesú do posledných dní princeznej Diany. Zdroj: The Crown/Netflix

Chýba ti poriadna teen dráma? Pusť si rovnomenný reboot známeho austrálskeho seriálu z roku 2022 Škola zlomených sŕdc. Históriu britskej monarchie si môžeš pripomenúť v seriáli Koruna. Naši nemeckí susedia majú na svedomí dramatický seriál Dark rozprávajúci o tajomstve, ktoré sa tiahne tromi generáciami.

Ocenené dokumenty – 93108

Kuciak: Vražda novinára.
Kuciak: Vražda novinára. Zdroj: Final Cut for Real ApS

Netflix je preslávený svojimi dokumentárnymi krimi sériami. Ak si fanúšik krimi, pusť si Ako vyrobiť vraha alebo Od mačiatok ruky preč! Hon na internetového zabijaka. Ak chceš silný príbeh, nájdeš tu aj dokument o vyšetrovaní vraždy slovenského investigatívneho novinára a jeho snúbenice Kuciak: Vražda novinárov. A čaká ťa tu aj klasika, ktorú by mal vidieť každý, dokument Katka.

Seriály a seriály ocenené Zlatým glóbusom – 108861, 83050

Filmy a dráma ocenené Zlatým glóbusom – 82489, 82503

Kancl, Steve Carell
Zdroj: NBC Universal Television Distribution

V komediálnom seriáli The Office o každodennom spolužití pracovníkov kancelárie sa občas vidíme všetci. Eltona Johna si ako predlohu berie čoraz viac filmárov, ty sa môžeš pozrieť na film z roku 2019 Rocketman alebo si pokojne daj Elvisa s Austinom Butlerom. Ak si fanúšikom Leonarda DiCapria, mrkni sa na Vtedy v Hollywoode či Vlka z Wall Street.

Domov
Zdieľať
Diskusia