Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti FixServis.
12. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:32
Sponzorovaný obsah

Máš počas zimy problémy s batériou na iPhone? Takto jednoducho predĺžiš jej výdrž

Máš počas zimy problémy s batériou na iPhone? Takto jednoducho predĺžiš jej výdrž
Zdroj: FixServis
TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Vyskúšaj tieto jednoduché tipy.

Batérie v smartfónoch počas zimy celkom trpia, a keď sú vystavené príliš nízkym teplotám, nefungujú optimálne. V dôsledku toho môžeš spozorovať, že sa tvoj iPhone vybíja rýchlejšie ako zvyčajne. Vieš, čo môžeš spraviť pre to, aby baterka vydržala čo najdlhšie a nedochádzalo k jej nadmernému opotrebúvaniu?

Udržuj iPhone vo vhodných teplotách

Životnosť batérie je čas, počas ktorého má batéria maximálnu kapacitu stanovenú výrobcom. Pod pojmom výdrž batérie sa myslí množstvo času, počas ktorého môžeš zariadenie používať, kým ho netreba znova nabiť. Keď je iPhone dlhodobo a pravidelne vystavovaný nízkym teplotám, klesá nielen výdrž, ale aj životnosť baterky.

Čo si predstaviť pod nízkymi teplotami? Vo všeobecnosti platí, že ideálna teplota na prevádzkovanie telefónu je 16 – 22 °C. Smartfóny iPhone sú stavané na teploty 0 – 35 °C. Hneď ako budeš mobil používať mimo tohto teplotného rozsahu, pre baterku to nebude ideálne. To však neznamená, že keď začne snežiť, mobil musíš nechať doma.

Pomôže ti kryt na telefón

Počas zimy nos telefón v teplom vrecku, napríklad v nohaviciach alebo mikine, kde bude prirodzene zahrievaný telesným teplom. V tomto smere dokáže pomôcť aj kryt na iPhone, ktorý pomôže chrániť telo telefónu pred chladom. Dávaj si pozor na to, aby si nenechával smartfón v aute alebo kdekoľvek v exteriéri, kde bude vystavený mínusovým teplotám.

žena, mobil
Zdroj: Pexels/Tim Douglas

Zapni si režim nízkej spotreby

Jedným z faktorov ovplyvňujúcich výdrž batérie a kapacitu je kombinácia vecí, ktoré s mobilom robíš. Vonkajšiu teplotu neovplyvníš, ale môžeš obmedziť softvérové aktivity, ktoré zbytočne odoberajú z baterky energiu.

Praktický tip: Ak sa dlhšie nachádzaš v oblasti s veľmi slabým alebo chýbajúcim signálom, aktivuj si režim lietadlo. Telefón sa tak nebude stále snažiť pripojiť k sieti, vďaka čomu značne klesne spotreba energie.

Keď nepoužívaš mobilné dáta alebo lokalizačné služby, vypni ich. Pre maximálnu úsporu energie si v nastaveniach aktivuj režim slabej batérie, ktorý dočasne zníži jas displeja, obmedzí určité nepotrebné funkcie a aktivity na pozadí. Baterka sa tak bude vybíjať citeľne pomalšie.

Máš nainštalovaný najnovší softvér?

Aj samotný iOS má značný vplyv na vybíjanie baterky. Uisti sa, že používaš jeho najnovšiu dostupnú verziu, ktorá prináša softvérové zlepšenia a optimalizácie, pričom mnohé z nich môžu prispievať aj k nižšej spotrebe energie.

Ak ani napriek týmto opatreniam už iPhone batéria v dôsledku nízkej kapacity nevyhovuje tvojim požiadavkám, vymeň ju za novú. Široký výber iPhone batérií pre všetky modely nájdeš v ponuke FixServis.

zisti viac
Späť
Zdieľať
Diskusia