Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2023, 16:30
Čas čítania 3:20
Dominik Vetrák

Aké hry kúpiť na Vianoce pod stromček? V decembri vyjdú pecky, aké nečakal žiadny hráč

Aké hry kúpiť na Vianoce pod stromček? V decembri vyjdú pecky, aké nečakal žiadny hráč
Zdroj: Ubisoft/Mytona/Vertigo Games
TECH NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Toto sú najlepšie hry, ktoré vyjdú v decembri. Čo sa oplatí kúpiť a na čo sa oplatí čakať na Game Pass a PS Plus?

Šialený videoherný rok 2023 sa nekončí. Aj v decembri vyjde veľké množstvo atraktívnych hier. Ešte predtým sa však musíme pozrieť späť na november. V tomto mesiaci nám totiž unikla nenápadná roguelite hra Astral Ascent.

Recenzenti aj hráči sú z nej nadšení a v súčasnosti má priemerné hodnotenie recenzií 90/100 a je jednou z najlepšie hodnotených hier roka. Vyšla na PC a Nintendo Switch a oplatí sa kúpiť. Stojí len 25 eur.

Odporúčané
RECENZIA: Alan Wake 2 (PS5) – mind-fuckový kráľ videohier, aký tu nebol od čias The Last of Us: Part II RECENZIA: Alan Wake 2 (PS5) – mind-fuckový kráľ videohier, aký tu nebol od čias The Last of Us: Part II 3. novembra 2023, 18:00

SteamWorld Build (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC) – 1. 12.

Svet SteamWorld Build ponúka množstvo zábavných zážitkov. Heist je o taktických  ťahových súbojoch na vesmírnych lodiach, Quest ponúka kartové súboje s hrdinami, Dig je zase vynikajúca adventúra, no a Build ohúri každého, kto má rád Minecraft.

V tejto hre bude klasický humor sveta SteamWorld, návyková hrateľnosť a možnosť stavať s komunitou veľké stavby z vyzbieraných materiálov. 

The Lord of the Rings: Return to Moria (PlayStation 5) – 5. 12.

Staň sa trpaslíkom a veľ miniarmáde svojich druhov, ktorí chcú získať späť kráľovstvo Moria. Návrat do Stredozeme v tomto titule neponúkne špičkovú grafiku, herecké výkony či unikátne, revolučné herné prvky. 

Z trailera to však vyzerá na celkom zábavnú oddychovku, v ktorej na hráča spočiatku čaká objavovanie Morie, stavanie rôznych konštrukcií a mostov a krátko nato aj súboje s monštrami a inými bytosťami, ktoré trpaslíci svojou činnosťou v týchto horách prebudia. 

Disney Dreamlight Valley (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC, Mac) – 5. 12.

Animal Crossing vo svete Disney a Pixaru? Táto hra to tak trochu pripomína. Hráč si na začiatku vytvorí svoju postavu, s ktorou bude chytať ryby s Moanou, variť s Ratatouillom, chytať zvieratá so Scarom z Levieho kráľa a podobne. Na každom kroku je nejaká Disney postavička, ktorá ponúka dobrodružstvo. Hráč okrem bežných činností využíva aj mágiu a objavuje krásy viacvrstvového čarovného sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia