Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
15. novembra 2023, 15:00
Čas čítania 1:54
Sponzorovaný obsah

Tech a móda dokopy? Dvaja slovenskí dizajnéri doplnili svoje kolekcie z MBFL! 23 tech novinkami od Samsungu

MÓDA FASHION LIVE! MÓDA SLOVENSKÝCH A ČESKÝCH ULÍC SAMSUNG
Uložiť Uložené

Pozri sa, aké tech doplnky využili Jakub Matiašovič a freier.

Kolekcie dvoch mladých dizajnérov Jakuba Matiašoviča a Terézie Feňovčíkovej, ktorá tvorí pod značkou freier, boli pred niekoľkými týždňami prezentované na móle Mercedes-Benz Fashion Live! v Bratislave.

Terézia a Jakub vychádzali z veľmi premysleného a sústredeného sledovania okolitej reality. Stvárnenie je však u každého z nich jedinečné, pretavené do vlastného dizajnového jazyka. 

Dizajnérov spája spoločný doplnok

Jakub Matiašovič má za sebou štúdium v Londýne v odbore odevný dizajn a textílie. Jeho kolekcie sú známe experimentovaním s látkami, rôznymi druhmi potlače a nezvyčajným členením strihov odevu. Snaží sa zdôrazniť pohodlnosť a funkčnosť svojich návrhov. Inšpiráciu nachádza v brutalistickej a industriálnej architektúre, čo sa prejavuje výraznými siluetami a nezvyčajným spracovaním textílií.

samsung
Zdroj: Samsung / Jakub Matiašovič

Kolekcia JM Adolescence je výsledkom dvojročného výskumu brutalistickej architektúry na Slovensku, v Česku a Anglicku. V dizajne sa odrážajú interiéry budov z obdobia 70. rokov, čo kolekcii dodáva autentický charakter.

Celá kolekcia je tiež dôkladne premyslená a rozdelená do troch etáp dospievania – detstva, puberty a dospelosti. Farebná paleta vychádza z autorových spomienok na tieto fázy života a vytvára osobný emocionálny odkaz.

Túto kolekciu dopĺňajú technologické novinky od Samsungu, ktoré sú svojím spracovaním nielen funkčnými kreatívnymi nástrojmi, ale aj dizajnovými doplnkami. Svetlé sako od Jakuba Matiašoviča dopĺňa skladací telefón Samsung Galaxy Z Flip5, ktorého veľkým plusom je digitálny 10-násobný zoom či režim Flex, vďaka ktorému je možné urobiť selfie pod dokonalým uhlom a bez nutnosti použitia rúk.

Samsung Galaxy Z Flip5 prekvapí aj vonkajším displejom Flex Window. Je štyrikrát väčší ako pri predchádzajúcej generácii. Môžeš si pohodlne prečítať správy, upravovať fotografie alebo prepínať prehrávanú hudbu aj bez otvorenia telefónu.

K telefónu patrí aj ďalší štýlový doplnok – bezdrôtové slúchadlá Samsung Galaxy Buds2 Pro. Okrem ich dizajnu oceníš aj čistotu zvuku, o ktorú sa postará 24-bitový Hi-Fi zvuk a inteligentná funkcia 360 Audio.

kúp si galaxy buds2
samsungsamsungsamsungsamsung
Zobraziť galériu
(5)

Charakteristickým prvkom značky freier je surový dizajn prevzatý zo svojrázu ulice a jeho kombinovateľnosti. Nechýba experiment so strihom a s vizuálnym detailom na odeve, ktorý autorka narúša stylingom.

Tereza sa pri tvorbe kolekcií sústreďuje na pánsku módu, ale prirodzene prekračuje jej hranice a stáva sa neutrálnou. Často sa inšpiruje kinematografiou a ikonickými odkazmi, vďaka čomu vytvára autentické príbehy.

Tentoraz siahla po filme They Live režiséra Johna Carpentera z roku 1988, v ktorom je zachytená invázia mimozemskej entity – elity. Tá prostredníctvom médií manipuluje ľuďmi s cieľom udržať konformitu a podporovať konzum.

SamsungsamsungSamsung
Zobraziť galériu
(3)

Vlastné príbehy ako Tereza si môžeš skúsiť tvoriť pomocou tech novinky Samsung Galaxy Z Fold5, ktorý je ideálnou pomôckou aj na kreatívnu prácu. Ponúka najpokročilejší multitasking na trhu s možnosťou otvorenia až troch okien na jednej obrazovke.

zisti viac

Dotykové pero S Pen, ktoré je súčasťou smartfónu, umožňuje písať, skicovať alebo kresliť s mimoriadnou presnosťou. Poznámky z aplikácie Samsung Notes môžeš zas prenášať medzi všetkými prepojenými zariadeniami Samsung, takže ich máš vždy poruke. Rozhranie One UI ti umožní prepojiť všetky zariadenia a prispôsobiť si ich svojmu osobnému štýlu. Môžeš sa napríklad inšpirovať značkou freier.

Domov
Zdieľať
Diskusia