Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2023, 12:30
Čas čítania 6:23
Martin Adam Pavlík

Bol som na okruhu F1 v Bahrajne, kartingu aj na čarovnom miznúcom ostrove Jarada, kde mi robili spoločnosť kormorány (Reportáž)

Bol som na okruhu F1 v Bahrajne, kartingu aj na čarovnom miznúcom ostrove Jarada, kde mi robili spoločnosť kormorány (Reportáž)
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
ZAUJÍMAVOSTI BAHRAJN BAHRAJNSKÉ KRÁĽOVSTVO CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Luxusné hotely s príjemnou obsluhou, úchvatná moderná architektúra, historické pamiatky aj nezabudnuteľné atrakcie. To všetko ponúka Bahrajn alebo aj Bahrajnské kráľovstvo, ostrovný štát v Perzskom zálive.

Strávil som tam päť dní v rezorte prestížnej hotelovej siete Address hotels vďaka cestovnej kancelárii Hydrotour, ktorá ako prvá v celej Európe v tejto destinácii ponúka all-inclusive pobyty a zásadne tam mení systém hotelierstva. Od októbra sa do Bahrajnu dostaneš priamym letom z Bratislavy, trvá to päť hodín. 


Ide o veľmi bohatý štát (v súčasnosti tam žije takmer jeden a pol milióna obyvateľov) vďaka rope a je dôležitý aj z hľadiska medzinárodnej politiky. O Bahrajne (vtedajšom Dilmune) sa píše už v slávnom Epose o Gilgamešovi. Práve tam sa kráľ Uruku vybral, aby získal nesmrteľnosť. 

V tomto článku ti krajinu ešte viac priblížime a dozvieš sa, čo všetko som tam za týždeň zažil. Na našom webe nájdeš viacero reportáží z rôznych kútov sveta, články o cestovaní, tipy na lacné letenky alebo zaujímavosti o viacerých krajinách. Ak chceš podobného obsahu ešte viac, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

BahrajnBahrajnBahrajnBahrajn
Zobraziť galériu
(8)

Pitie alkoholu na verejnosti je zakázané

Bahrajn je známy aj tým, že obyvatelia oveľa konzervatívnejšej susednej Saudskej Arábie sa tam chodia zabávať, užívať si a piť alkohol, keďže u nich doma vládne tvrdá prohibícia.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Síce si v Bahrajne fľašu vína či niečoho tvrdšieho kúpiť môžeš, pitie na verejnosti je tam stále zakázané. Alkohol teda konzumuj len v hoteli. Saudskoarabi za zábavou do Bahrajnu cestujú cez dlhočizný, 15-kilometrový Most kráľa Fahda, ktorý funguje od roku 1986.

Nie je tajomstvom, že Bahrajn je oproti Saudskej Arábii oveľa progresívnejší a otvorenejší. Okrem mešít tam nájdeš židovskú synagógu, kresťanské kostoly či budhistický chrám, zatiaľ čo v susednej krajine nemôžeš vôbec na verejnosti proklamovať iné náboženstvo.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 146157 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzerá miestna mešita.
  • Kedy začínajú miestni s prvou modlitbou, koľkokrát denne sa modlia a čo predtým musia spraviť.
  • Aký unikátny mrakodrap nájdeš v Bahrajne.
  • Čím je výnimočný ostrov Jarada. 
  • Z akého miesta sme mali výhľad na okruh F1.
  • Ako miestni reagovali na slovenské a české hity.
Domov
Zdieľať
Diskusia