Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti PanzerStore.
2. augusta 2023, 10:00
Čas čítania 2:52
Sponzorovaný obsah

Ako ochrániť smartfón počas leta? Vďaka týmto tipom sa ti len tak ľahko nerozbije

Ako ochrániť smartfón počas leta? Vďaka týmto tipom sa ti len tak ľahko nerozbije
Zdroj: PanzerGlass
TECH MOBILY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Ak sa chceš vyhnúť nepríjemným starostiam, daj si záležať na ochrane svojho zariadenia.

Leto je obdobím, keď si určite aj ty vychutnávaš každý deň naplno. Chodíš na turistiku, k vode, prípadne sa venuješ iným obľúbeným aktivitám. Tvojím verným spoločníkom je pravdepodobne smartfón, ktorý je neraz vystavený rôznym rizikám. Ako ho čo najlepšie ochrániš pred rozbitím alebo poškodením? 

Rozbitý displej či fotoaparát smartfónu dokáže poriadne potrápiť. Musíš si pripraviť často aj niekoľko stoviek eur na opravu, a keďže servisy sú počas leta veľakrát preplnené, na výmenu poškodených komponentov musíš čakať aj niekoľko dní. Ak sa chceš vyhnúť týmto nepríjemným starostiam, daj si záležať na ochrane svojho zariadenia.

Dokonalá ochrana pred prasknutím displeja

panzerglass
Zdroj: PanzerGlass

Najlepšiu ochranu displeja zabezpečí kvalitné ochranné sklo. Avšak, nie je sklo ako sklo. Lacnejšie verzie sú na prvý pohľad odolné, no keď ti telefón spadne na zem, zistíš, že sa veľmi rýchlo rozbijú, a dôjde aj k prasknutiu samotného displeja. Práve preto radšej nič neriskuj a siahni po kvalitných značkových sklách.

Za pozornosť stoja sklá od renomovanej dánskej značky PanzerGlassTM, ktoré sú vyrábané inovatívnym postupom. Ich povrch je tvrdený v peci, nie chemicky, pri teplote 500 °C v priebehu 5 hodín. Vďaka tomu získavajú vynikajúcu odolnosť voči silným nárazom a poškriabaniu.

Sklá s výnimočnými vlastnosťami

Testy ukázali, že sklá PanzerGlassTM vydržia až 3 000 poškriabaní oceľovou vlnou a displej ochránia aj pred pádmi na kamene alebo iné ostré hrany. Ich povrch je navyše ošetrený špeciálnym antibakteriálnym povlakom, ktorý ničí až 99,99 % baktérií a iných škodlivých mikroorganizmov. Ochraňujú tak nielen displej, ale aj tvoje zdravie.

Napriek svojej vysokej odolnosti sú sklá PanzerGlassTM pomerne tenké, takže nenarúšajú vzhľad telefónu a sú kompatibilné so všetkými bežnými krytmi. Zachovávajú 100 % citlivosť na dotyky a nijako neovplyvňujú farebnosť displeja. A to najlepšie? Veľmi jednoducho sa lepia na displej. Nemusíš si ich dať nalepiť v predajni, celý proces zvládneš v priebehu pár minút aj sám.

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass
Praktický tip: Výbornou voľbou na leto je špeciálne antireflexné ochranné sklo PanzerGlassTM, ktoré mení uhol odrazu slnečných lúčov. Svoj telefón tak môžeš komfortne používať aj na priamom slnku a nebudú ťa otravovať nepríjemné odlesky.

Puzdrá pre ešte lepšiu ochranu

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass

Keď ochrániš displej svojho smartfónu, stále nemáš vyhraté. Pri páde na skaly či tvrdý podklad sa totiž môže ľahko poškodiť aj zadná strana spolu s tlačidlami na boku alebo objektívmi fotoaparátu. Aby si účinne zabránil aj týmto druhom poškodenia, ochráň svoj smartfón kvalitným puzdrom PanzerGlassTM.

Je len na tebe, či sa rozhodneš pre puzdro HardCase, ClearCase, Biodegradable alebo SilverBullet. Všetky zabezpečujú špičkovú ochranu pred rozbitím alebo poškriabaním telefónu. Navyše, vyrábajú sa zo 100 % recyklovaných materiálov a sú plne kompatibilné s bezdrôtovým nabíjaním. Len pre zaujímavosť, najodolnejšie sklá SilverBullet zvládajú pád z výšky až 480 cm a spĺňajú 4-krát najprísnejšie štandardy vojenskej triedy.

Nezabúdaj na objektívy fotoaparátu

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass

Puzdro dokáže v mnohých situáciách ochrániť objektívy fotoaparátu pred rozbitím, avšak neposkytuje 100 % ochranu. Ak ti telefón nešťastne spadne na výbežok a trafí ho práve objektívmi, poškodeniu sa nevyhneš. Prípadne, ak svoj smartfón nosíš vo vrecku s ostrými predmetmi, sklíčka na objektívoch sa ľahko poškrabú a tvoje fotky už nebudú také kvalitné ako predtým.

V tomto smere je super voľbou unikátny kryt objektívov PicturePerfect s hrúbkou len 0,4 mm. Ten poskytuje špičkovú ochranu pred poškriabaním alebo rozbitím objektívov, zamedzuje zachytávaniu odtlačkov prstov, no zároveň nenarušuje vzhľad telefónu, nijako neovplyvňuje kvalitu fotografií a je plne kompatibilný so všetkými krytmi PanzerGlassTM.

Aj na ochrane zdravia záleží!

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass

Keď už máš telefón ochránený, nezabúdaj ani na svoje zdravie. Vedecké štúdie ukázali, že na povrchu smartfónu sa veľakrát nachádza až 10-krát viac baktérií a iných škodlivých mikroorganizmov ako na záchodovej doske. Preto ak si chceš užiť leto v zdraví, mal by si myslieť na pravidelnú dezinfekciu.

Na čistenie smartfónov nepoužívaj voľne dostupné dezinfekčné prostriedky, ktoré môžu poškodzovať tesnenia alebo oleofóbnu vrstvu na ochrannom skle. Siahni po špeciálnom roztoku PanzerGlassTM Spray Twice A Day, ktorý bol vyvíjaný v spolupráci s dánskym technologickým inštitútom a ničí 99,999 % baktérií a plesní, ktoré spôsobujú chrípku, nádchu, ale aj hepatitídu, HIV či osýpky. Po aplikácii na povrchu vytvára antibakteriálnu vrstvu, ktorá vydrží až 24 hodín.

Od 1. 8. do 20. 8. 2023 platí špeciálna akcia – ku každému nákupu produktov v e-shope PanzerStore nad 25 € získaš darček – Spray Twice a Day (balíček 8 ml + 100 ml) úplne zadarmo.

Praktický tip: Čistiaci sprej vieš použiť nielen na dezinfekciu smartfónu, ale aj tabletu, notebooku či slnečných okuliarov.

Kompletnú ponuku produktov PanzerGlassTM na ochranu svojho smartfónu zoženieš v e-shope PanzerStore.sk.

PanzerGlass
Zdroj: PanzerStore
Domov
Zdieľať
Diskusia