Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
9. apríla 2023 o 9:47
Čas čítania 0:29

Prvá prognóza počasia na leto roku 2023. Priprav sa na vlnu horúčav

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Leto na Slovensku by malo byť horúce, ale nie suché.

Meteorologické spoločnosti prišli s dlhodobými prognózami na leto 2023, ktoré bude podľa ich predpokladov opäť veľmi horúce. Portál iMeteo.sk uvádza, že aj keď je model ECMWF v prognózach najspoľahlivejším, predpoveď počasia na takéto dlhé obdobie vopred je len orientačná a treba ju brať s rezervou.

Podľa modelov ECMWF a NOAA bude leto v Európe (jún, júl, august) na väčšine miest o 0,5 až 1 °C teplejšie než v dlhodobom normále. Leto 2023 by malo byť z hľadiska zrážok skôr vlhké. Suchšie podmienky sa týkajú prevažne severnej časti kontinentu.

Podľa prvých prognóz môžeme na Slovensku očakávať nadpriemerne teplé, ale menej suché leto než v poslednom období. Západná polovica Slovenska by mala byť zrážkovo mierne nadpriemerná a na východe budú podľa predpovede zrážky priemerné.

Leto 2023
Zdroj: ECMWF
Domov
Zdieľať
Diskusia