Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
3. apríla 2023 o 12:04
Čas čítania 0:49

MAPA: Valí sa k nám víchrica s rýchlosťou až 125 km/h. SHMÚ varuje pred nebezpečnou zmenou počasia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia varujú pred nebezpečným počasím.

Na viacerých miestach Slovenska sa môže v pondelok vyskytnúť silný vietor či poľadovica. V severných oblastiach sa môžu tvoriť záveje a snehové jazyky. SHMÚ vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého stupňa. V Michalovciach zase treba počítať s rizikom povodní.

Výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách platia pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno a Banská Bystrica. Meteorológovia varujú pred víchricami na horách v týchto oblastiach, ktoré môžu dosiahnuť rýchlosť až 125 kilometrov za hodinu.

Veternejšie bude aj mimo hôr. So silným vetrom treba počítať vo viacerých okresoch Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického, Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Odborníci očakávajú ďalšie ochladzovanie

Na severe Slovenska sa v pondelok ráno očakáva aj tvorba snehových jazykov a závejov. Meteorológovia upozorňujú aj na poľadovicu, ktorá sa môže tvoriť vo viacerých okresoch Banskobystrického, Prešovského, Košického a Žilinského kraja. Na viacerých miestach Slovenska sa od pondelka večera očakáva mráz, čo predstavuje ohrozenie pre vegetáciu.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Priemerná teplota sa bude pohybovať v pondelok 3. apríla v rozmedzí od 5 do 11 stupňov Celzia. Na severe krajiny však môžeme očakávať celodenné mrazy, pretože vo vyššie položených oblastiach budú teploty od –1 do 5 stupňov Celzia.

V utorok 4. apríla rátajú odborníci s ďalším ochladením. Na väčšine územia sa budú pohybovať teploty od 3 do 9 stupňov Celzia.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia